Κάρπαθος:Παραλίες με κρυστάλλινα νερά και εξωτική ομορφιά

Κομμάτι του νησιωτικού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων, η Κάρπαθος διαθέτει μια ακτογραμμή 160 χλμ με αμέτρητες παραλίες, οργανωμένες και μη, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους παραθεριστές να απολαύσουν πραγματικά τον ήλιο και τη θάλασσα.

Στο νότιο τμήμα του νησιού βρίσκονται η Άφωτη, η Αμμοοπή, η παραλία Χριστού Πηγάδι, ο Διακόφτης, η παραλία Ψωράρη, η Δαμάτρια, ο Αγριλαοπόταμος και ο Άγιος Νικόλαος Αρκάσας.

Πιο αναλυτικά, κοντά στα Πηγάδια, την πρωτεύουσα της Καρπάθου, βρίσκεται η Άφωτη, οργανωμένη και πολυσύχναστη αμμουδερή παραλία.

Η Αμμοοπή είναι φημισμένο τουριστικό θέρετρο της Καρπάθου, σε περιοχή με κολπίσκους, βραχώδεις ακτές και αμμουδερές παραλίες με ρηχά νερά, κατάλληλες για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Στην περιοχή του Αφιάρτη, στη διαδρομή προς το αεροδρόμιο της Καρπάθου, βρίσκονται οι παραλίες Χριστού Πηγάδι (με ψιλό χαλίκι, φυσική σκιά και δροσερά γαλαζοπράσινα νερά), Διακόφτης (παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσαφένια άμμο), Ψωράρη (πλησίον του Διακόφτη, παραλία με βράχια, ιδανική για μοναχικούς ταξιδιώτες) και Δαμάτρια.

Χριστού Πηγάδι

 

Χριστού Πηγάδι

 

Διακόφτης

 

Διακόφτης

 

Διακόφτης

 

Διακόφτης

 

Παραλία Ψωράρη

 

Δαμάτρια

 

Δαμάτρια

 

Ο Αγριλαοπόταμος, παράδεισος των σέρφερ της Καρπάθου, είναι μια αμμώδης παραλία με ρηχά νερά, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ο Άγιος Νικόλαος Αρκάσας, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Καρπάθου, είναι μια θαυμάσια οργανωμένη παραλία με χρυσαφένια αμμουδιά και θέα στην Κάσο.

Στο κεντρικό τμήμα της Καρπάθου απλώνονται οι παραλίες Αχάτα, Κυρά Παναγιά, Άπελλα, Άγιος Νικόλαος (κοντά στο χωριό Σπόα) και Λευκός.

Στην Αχάτα, οργανωμένη βοτσαλωτή παραλία, τα επιβλητικά βράχια και τα βαθιά γαλάζια νερά συνθέτουν ένα εντυπωσιακό τοπίο.

Στην Κυρά Παναγιά, οι ταξιδιώτες αντικρίζουν ένα γραφικό όρμο με γαλαζοπράσινα νερά, πεύκα που κατεβαίνουν μέχρι την ακτή και την ομώνυμη εκκλησία της Παναγίας, ψηλά πάνω από τη θάλασσα.

Μια από τις ωραιότερες παραλίες της Καρπάθου, με εξωτικό άρωμα και μοναδικούς χρωματικούς συνδυασμούς, είναι η Άπελλα.

Ο Άγιος Νικόλαος, ανατολικά από τα Σπόα, είναι μια οργανωμένη παραλία με πολύ ψιλό βότσαλο και καταγάλανα νερά.

Συνεχόμενοι κολπίσκοι και αμμουδερές παραλίες στολίζουν το Λευκό, παραθαλάσσιο οικισμό με θέα στο νησάκι Σώκαστρο, όπου σώζονται ερείπια Bυζαντινής και Mεσαιωνικής Eποχής.

Τέλος, στο βορειοανατολικό τμήμα της Καρπάθου, στη διαδρομή προς την ξακουστή Όλυμπο, βρίσκεται η βοτσαλωτή παραλία του Αγίου Μηνά, προσπελάσιμη και με εκδρομικό σκάφος από τα Πηγάδια.

*Όλες ανεξαιρέτως οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προέρχονται από το διαδικτυακό τόπο του Δήμου Καρπάθου (karpathos.gr).