Η αυθεντική πίτσα καπριτσιόζα

Υλικά

  • για τη ζύμη
  • 3 φλ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • μισό φλ. γάλα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • για την σάλτσα
  • 1 φλ. χυμό ντομάτας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ένα κ.γ. ζάχαρη
  • 1 σκ. σκόρδο
  • μια κ.γ. κοφτό βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • για τη πίτσα
  • 2 φλ. μοτσαρέλα
  • 3 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 10 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 3 φέτες ζαμπόν
  • 1 αυγό βραστό
  • 2 αγκινάρες τουρσί    

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι και τη ζάχαρη, διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή. Αφήνουμε τη ζύμη για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
    Βήμα 2
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα να βράσουν. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 7-8 λεπτά κλείνουμε το μάτι και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
    Βήμα 3
    Αλείφουμε με λάδι το ταψί, ανοίγουμε τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 220 βαθμούς. Προσθέτουμε την σάλτσα και τον βασιλικό και κατόπιν τα υλικά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Την ψήνουμε στο φούρνο, στη χαμηλή θέση, για περίπου 12 λεπτά. www.newsbeast.gr