Εκμέκ με φρυγανιά και μαστίχα...

Ο Τάσος Αντωνίου μας έδωσε την συνταγή για εκμέκ με φρυγανιά, η οποία είναι νόστιμη και χρειάζεσαι μόνο 10 λεπτά για την εκτέλεση της.

Υλικά

30 φρυγανιές
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
500 ml γάλα


5 κ.σ. κορν φλάουρ
300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη
φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα          

Εκτέλεση

Στρώνουμε τις μισές φρυγανιές σε τετράγωνο ταψί.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Κατόπιν περιχύνουμε τις φρυγανιές με το μισό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά και στρώνουμε από πάνω τις υπόλοιπες φυγανιές. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και αφήνουμε να απορροφηθεί.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: σε μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά αναμειγνύουμε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα και το μείγμα γάλα-κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και προσέχουμε να μην κολλήσει το μείγμα στην κατσαρόλα. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν δέσει και γίνει ένα βελούδινο και παχύρρευστο μείγμα.

Προσθέτουμε 1 κ.γλ. μαστίχα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί με τις φρυγανιές και την ισιώνουμε με μια σπάτουλα.

Πασπαλίζουμε από πάνω ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης. Αφήνουμε το γλυκό να δέσει στο ψυγείο για 6 ώρες.