Το χρυσό µετάλλιο της απάτης µε το Απόθεµα

Μπορεί ο καύσωνας, οι πυρκαγιές, η θερινή ραστώνη να συνθέτουν το κλίµα των προηγούµενων ηµερών, όµως το πουλόβερ µε τη χρυσή VISA των δικαιωµάτων από το Εθνικό Απόθεµα, άρχισε να ξηλώνεται. «Η κλωστή θα γεµίσει καράβι», σχολιάζει φίλος της στήλης, ο οποίος υπογραµµίζει χαριτολογώντας ότι «σε λίγες ηµέρες θα απονεµηθεί το χρυσό µετάλλιο της απάτης στους Ολυµπιακούς στο Τόκιο». Ο αγροτικός κόσµος κυριολεκτικά βράζει µε τις αποκαλύψεις που έρχονται διαρκώς στο φως και περιµένει από τους αρµόδιους να κινήσουν τις διαδικασίες για δικαιοσύνη, για να µην υπάρξουν περαιτέρω επιπλοκές µε τις επιδοτήσεις της νέας ΚΑΠ.


Υβρίδια

  Τυχεροί πραγµατικά οι κτηνοτρόφοι του Μετσόβου, Ανήλιου και Βοτονοσίου, που συνεργάζονται µε το τυροκοµείο του Ιδρύµατος Τοσίτσα, διότι οι τιµές που απολαµβάνουν για το γάλα είναι από άλλον… πλανήτη. 

  Στο αγελαδινό γάλα οι συνεργαζόµενοι παραγωγοί παίρνουν καθαρά στο χέρι 60 λεπτά, ενώ οι περίπου 70 αιγοπροβατοτρόφοι λαµβάνουν από 1 έως 1,18 ευρώ το κιλό στο πρόβειο και από 72 έως 78 λεπτά στο κατσικίσιο.

 Και δέσµευση του Ιδρύµατος, που αποστολή
του είναι να στηρίζει την κτηνοτροφία στην περιοχή, είναι αυτή τη διαφορά τιµών
µε την υπόλοιπη αγορά να τη διατηρήσει και τώρα που οι τιµές στο αιγοπρόβειο έχουν πάρει την ανιούσα γενικώς       www.agronews.gr