Υλικά
- 225 γρ. σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 30 μαρσμέλοους κανονικού μεγέθους
- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βήμα 1Τοποθετήστε την σοκολάτα, τα μαρσμέλοους και μισό φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ.Βήμα 2Βάλτε για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία. (Στην περίπτωση που δεν έχουν λιώσει τα μαρσμέλοους μετά από 2 λεπτά, ξαναβάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύετε ανά 15 δευτερόλεπτα).Βήμα 3Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν τα μαρσμέλοους καλά, ώσπου να αποκτήσετε ένα μείγμα με λεία υφή.Βήμα 4Αφήστε στην άκρη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 45 λεπτά.Βήμα 5Χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε ένα μίξερ χειρός, κρατήστε μισό φλυτζάνι για την επικάλυψη, και μεταφέρετέ την στο μείγμα με τη σοκολάτα.Βήμα 6Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.Βήμα 7Σερβίρετε σε ποτηράκια και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.Βήμα 8Για το σερβίρισμα γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί και πασπαλίστε με λίγη τριμμένη σοκολάτα. www.newsbeast.gr