Εύκολη μους σοκολάτας...

Υλικά

  • 225 γρ. σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 30 μαρσμέλοους κανονικού μεγέθους
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος   

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Τοποθετήστε την σοκολάτα, τα μαρσμέλοους και μισό φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ.
    Βήμα 2
    Βάλτε για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία. (Στην περίπτωση που δεν έχουν λιώσει τα μαρσμέλοους μετά από 2 λεπτά, ξαναβάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύετε ανά 15 δευτερόλεπτα).
    Βήμα 3
    Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν τα μαρσμέλοους καλά, ώσπου να αποκτήσετε ένα μείγμα με λεία υφή.
    Βήμα 4
    Αφήστε στην άκρη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 45 λεπτά.
    Βήμα 5
    Χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε ένα μίξερ χειρός, κρατήστε μισό φλυτζάνι για την επικάλυψη, και μεταφέρετέ την στο μείγμα με τη σοκολάτα.
    Βήμα 6
    Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
    Βήμα 7
    Σερβίρετε σε ποτηράκια και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
    Βήμα 8
    Για το σερβίρισμα γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί και πασπαλίστε με λίγη τριμμένη σοκολάτα.     www.newsbeast.gr