Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ.

Η σπιτική λεμονάδα που ξεχωρίζει και που βραβεύθηκε για την γεύση και την ποιότητά της, στον μεγαλύτερο διαγωνισμό τυφλής γευσιγνωσίας AFFA 2024, που έλαβε χώρα στην 10η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

Η οικοτεχνία Λεμονοφάρμα ξεκίνησε την δράση της το 2022 στον Αστακό Αιτ/νιας, με την παραγωγή λεμονάδας, αποκλειστικά από τα δικά της λεμονόδενδρα.

Η διαχείριση από το αρχικό στάδιο της καλλιέργειας, μέχρι και το τελικό προϊόν, γίνεται από την Χρυσαυγή Μπαμπούρη ( κατ΄επάγγελμα αγρότης) και τον σύζυγό της Λύχνο Κων/νο (καθηγητή φυσικής), ενώνοντας τον πρωτογενή τομέα με την επιστημονική γνώση.

lemonofarma-astakos_2.JPG


Η λεμονάδα τους παράγεται από λεμόνια παραγωγής τους, από τέσσερις διαφορετικές ποικιλίες λεμονιάς. Τα λεμόνια συλλέγονται ένα ένα με το χέρι την κατάλληλη εποχή, όταν ωριμάσουν και στην συνέχεια μεταφέρονται στο εργαστήριο της οικοτεχνίας τους για επεξεργασία και παρασκευή του τελικού προϊόντος. Όλα τα στάδια (πλύσιμο- κόψιμο - στύψιμο- σούρωμα) γίνονται με το χέρι, με αποτέλεσμα τον συνεχή ποιοτικό έλεγχο του χυμού λεμονιού. Όλα τα στάδια παρασκευής ακολουθούν τη μελέτη HACCP σύμφωνα με την οποία διασφαλίζετε η κορυφαία ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα. Στην λεμονάδα τους δεν χρησιμοποιείται η μέθοδος του βρασμού, έτσι ώστε η βιταμίνη C που περιέχεται στο χυμό λεμονιού να παραμένει αναλλοίωτη και στην λεμονάδα που απολαμβάνετε. Η αραίωση που απαιτείται είναι ένα μέρος χυμού και τέσσερα μέρη φυσικού νερού ή ανθρακούχου. Δεν υπάρχουν χημικά πρόσθετα, ούτε συντηρητικά.

Ένα από τα στοιχεία που την κάνει να ξεχωρίζει εκτός από την γεύση της, είναι η διάρκεια της, αφού παραμένει αναλλοίωτη για ένα χρόνο στην συντήρηση και ένα μήνα μετά το άνοιγμά της , μοναδικό χαρακτηριστικό για ένα προϊόν δίχως ίχνος συντηρητικών.

Απολαμβάνετε στο τελικό στάδιο αναλλοίωτα τα αρώματα που δίνει η φύση στον χυμό λεμονιού και αυτό δίνει το συγκριτικό πλεονέκτημα με ότι άλλο έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Ήδη έχει κάνει την παρουσία της αισθητή σε αρκετά σημεία σε πολλά καταστήματα εστίασης στους νομούς Αιτ/νιας και Λευκάδας, την περσινή σεζόν, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο την αγάπη του κόσμου, στοχεύοντας σε περισσότερες συνεργασίες.

Η Χρύσα και ο Κώστας ασχολήθηκαν ακόμη και με την παραγωγή σαπουνιού με γάλα γαϊδούρας και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, δημιουργώντας πειραματικά μια μικρή φάρμα με γαϊδουράκια.

Το σαπούνι παράγεται από το αρχικό μέχρι το τελικό στάδιο αποκλειστικά στο χέρι. Αποτελείται από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και γάλα γαϊδούρας, παραγωγής τους (όχι σε σκόνη). Η ποσότητα γάλακτος που περιέχει είναι η μέγιστη που απαιτείται για την αντίδραση σαπωνοποίησης και δεν γίνεται καθόλου προσθήκη νερού. Η εξέλιξη της αντίδρασης γίνεται με τη ψυχρή μέθοδο διατηρώντας τη θερμοκρασία σταθερή στους 25-30 βαθμούς κελσίου, αφήνοντας αναλλοίωτα τα συστατικά, τόσο του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, όσο και του γάλακτος γαϊδούρας. Το σαπούνι που προκύπτει, έχει πραγματικά μοναδικές ιδιότητες που θα σας εντυπωσιάσουν.

Πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε τα προϊόντα τους.

Θα τους βρείτε:

www.lemonofarma.gr

Κιν. 6970977709, 6983639383, 2646042442

info@lemonofarma.gr


www.aixmi-news.gr