Λαβράκι με λαχανικά στον φούρνο

2 λαβράκια

4-5 κολοκυθάκια

4-5 πιπεριές γλυκιές, πορτοκαλί ή κόκκινες

25-30 ντοματίνια

1 κεφάλι σκόρδο

3 λεμόνια

1/4 φλιτζανιού λάδι

αλάτι, πιπέρι|

ρίγανη, δενδρολίβανο

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε για 5-6 λεπτά τα κολοκυθάκια. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε σε πυρέξ. Πλένουμε και αλατίζουμε τα λαβράκια. Τους κάνουμε 2-3 χαρακιές και τα ακουμπάμε πάνω στα κολοκυθάκια. Κόβουμε το σκόρδο στη μέση και το βάζουμε δίπλα στα ψάρια μαζί με τις πιπεριές. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Κόβουμε τα δύο λεμόνια σε φέτες. Βάζουμε μία φέτα σε κάθε σχισμή του ψαριού και μοιράζουμε τα υπόλοιπα στο φαγητό. Στύβουμε το λεμόνι, το ανακατεύουμε με το λάδι και περιχύνουμε το φαγητό. Σκορπίζουμε κλωναράκια δενδρολίβανου και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25 λεπτά ακόμη, μέχρι να ψηθεί το ψάρι.

www.efsyn.gr