Παγωτό Καϊμάκι

500 γραμμ. κρέμα γάλακτος

500 γραμμ. φρέσκο γάλα

200 γραμμ. ζάχαρη

2 κουταλιές λικέρ μαστίχα

1 κουταλιά σαλέπι, σκόνη

3-4 δάκρυα μαστίχα Χίου

 

Βάζουμε τη μαστίχα με 2-3 κουταλιές ζάχαρη στο μούλτι και τη διαλύουμε. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι γάλα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Σε μισό φλιτζάνι γάλα διαλύουμε το σαλέπι. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα με το σαλέπι, με τη μαστίχα, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα και σιγοβράζουμε την κρέμα, προσέχοντας να μην κολλήσει στην κατσαρόλα και να μη φουσκώσει. Την αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το λικέρ, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε σκεύος με καπάκι. Οταν κρυώσει το βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από 1 ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με σύρμα ή μίξερ χειρός για 2 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δυο φορές ακόμη, ώστε το παγωτό να γίνει αφράτο. Οταν θέλουμε να το σερβίρουμε, το βγάζουμε 15 λεπτά νωρίτερα, για να μαλακώσει λίγο.

www.efsyn.gr