Απεργία στο πρακτορείο «Άργος»...δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Παρασκευή

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στο πρακτορείο εφημερίδων «Άργος» από το απόγευμα της Πέμπτης 4 Απριλίου έως το απόγευμα της Παρασκευής, με αίτημα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, διακοπή των καθυστερήσεων στις πληρωμές και προσλήψεις προσωπικού...  

Σε σύσκεψη που είχανε νωρίτερα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με τη διοίκηση του Άργους, η εργοδοτική πλευρά δεν ικανοποίησε τα αιτήματα των εργαζομένων και δεν πρότεινε λύσεις στα προβλήματα, με αποτέλεσμα η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων να προχωρά κανονικά στην προγραμματισμένη κινητοποίηση. 

Επομένως, οι εφημερίδες της χώρας δεν θα κυκλοφορήσουν την Παρασκευή 5 Απριλίου. Λόγω της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζόμενων στο πρακτορείο εφημερίδων Άργος, η Εφημερίδα των Συντακτών δεν θα είναι στα περίπτερα την Παρασκευή 5 Απριλίου, ωστόσο όλη η ύλη της που θα δημοσιευόταν στο έντυπο, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της efsyn.gr. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών
Απεργούμε την Πέμπτη 4 Απρίλη Από τις 5:00 μ.μ  έως τις 5:00 μ.μ την επόμενη ημέρα. 
—Για την υπογραφή   ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις  στους μισθούς.
—Για προσλήψεις προσωπικού και  να σταματήσουν  οι καθυστερήσεις στις πληρωμές. 

Χαρακτήρα μονόδρομου έχει πάρει πλέον η κλιμάκωση του αγώνα μας για να δοθούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι εργαζόμενοι, αφού παρά τις προσπάθειές μας δεν φαίνεται να ιδρώνει το αφτί της εργοδοσίας στην ΑΡΓΟΣ! 

Τι κι αν προχωρήσαμε σε στάσεις εργασίας και συνελεύσεις  στους χώρους δουλειάς και  με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στείλαμε το δικό μας αγωνιστικό μήνυμα!  Συνεχίζουν     τις   ανέξοδες υποσχέσεις  για κάποια πρόταση που  δήθεν έρχεται  για τη ΣΣΕ, ενώ την ίδια στιγμή   δεν έχει γίνει  το παραμικρό και  για τα υπόλοιπα αιτήματά μας. Δεν έχει γίνει τίποτα για την πρόσληψη προσωπικού με προτεραιότητα στους πρώην  εργαζόμενους στην ΕΥΡΩΠΗ, ώστε να σταματήσει το καθεστώς των εργολαβικών! Δεν  σταμάτησαν  οι καθυστερήσεις στις πληρωμές. 

Για όλα αυτά ακούμε λόγια,  μόνο λόγια!

Λέμε ως εδώ και παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! 

Με τον αγώνα μας διεκδικούμε όσα είναι αναγκαία για μια αξιοπρεπή ζωή. Γιατί  δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς ΣΣΕ, με μισθούς ψίχουλα  που παραμένουν ίδιοι εδώ και  13 χρόνια  περιμένοντας τα διάφορα καλάθια  και τα pass  της κυβέρνησης τα Χριστούγεννα, το Πάσχα ή το καλοκαίρι. Δεν δεχόμαστε να αγκομαχούμε κάθε φορά  που έρχεται ο λογαριασμός στο ηλεκτρικό ρεύμα, που  πρέπει να πληρώσουμε, το νοίκι ή το φροντιστήριο του παιδιού μας,  για να  μη θιχτούν τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Ξέρουμε πως η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα και δεν περιμένουμε την κυβέρνηση ή άλλους όψιμους σωτήρες να μας  βρουν λύσεις ή να προασπίσουν τα δικαιώματά μας. Σε δεκάδες χώρους δουλειάς αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Υπάρχουν κατακτήσεις, υπογράφονται συμβάσεις σε εργοστάσια μετά από χρόνια, οργανώνεται μεγάλο μέρος των εργαζομένων στη βάση της διεκδίκησης  και όχι της μοιρολατρίας.

Αυτοί μας δείχνουν τον δρόμο! 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΠΕΡΓΟΥΝ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣ!
(Η ΩΡΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΤΟ SITE TOY ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ)

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ  ΠΡΟΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ