Απαγορευμένες και φέτος οι διακοπές για τους Έλληνες...

Δεν είναι αισιόδοξα – για τους Έλληνες – τα πρώτα στοιχεία για τον τουρισμό το καλοκαίρι του 2024. Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Άγγελος Καλλίας, ανέφερε για τους Έλληνες, ότι θα πάνε διακοπές, αλλά για λιγότερες μέρες...

«Η τουριστική περίοδος φέτος ανοίγει λίγο νωρίτερα από τις προηγούμενες φορές περί τις 15 με 20 Απριλίου. 

Φαίνεται ότι η τουριστική περίοδος θα πάει καλά, τα νούμερα αρχίζουν με τις προ κρατήσεις να αποδεικνύουν ότι θα είμαστε στα ίδια περίπου με πέρυσι.

Η δικιά μας εκτίμηση είναι ότι θα κινηθούμε λίγο πιο χαμηλά από πέρυσι, αυτό δεν είναι αποτυχία κάθε άλλο μάλιστα είναι επιτυχία διότι η περσινή χρονιά ήταν μια χρονιά ρεκόρ και είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε από εδώ και στο εξής να κρατάμε αυτά τα νούμερα και σιγά-σιγά να χτίζουμε πάνω σε αυτά

Η μικρή ύφεση που αναμένουν οι ξενοδόχοι στον τουρισμό το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με τον ίδιο, οφείλεται στο ότι «έχουμε να διαχειριστούμε μια πανευρωπαϊκή ύφεση με αρκετές χώρες να κινούνται αρνητικά».

«Από τον ρυθμό που έρχονται οι κρατήσεις φαίνεται ότι κάποιες χώρες οι οποίες έχουν ύφεση η παρουσιάζουν αρνητικά νούμερα θα κινηθούν λίγο πιο αργά και πιο μαζεμένα καθώς θεωρούμε ότι θα κόψουν από το πακέτο των διακοπών τους» εξήγησε.

Λιγότερες ημέρες διακοπές για τους Έλληνες

Οι Έλληνες, αναμένεται να κάνουν λιγότερες μέρες διακοπές, με τον κ. Καλλία να συστήνει να πάνε τις περιόδους που δεν είναι υψηλή ζήτηση, όπως τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο:

«Ο Έλληνας θα πάει διακοπές απλά θα πάει λιγότερες μέρες. Ας επιλέξουμε περιόδους όπου δεν γίνεται ο χαμός. Ας επιλέξουμε περιόδους που δεν είναι high season, θα είναι πολύ καλύτερα και με πολύ καλύτερες παροχές».

Ολική επαναφορά στον τουρισμό πάντως δείχνει να έχει η Αθήνα, που προσελκύει επισκέπτες και εκτός περιόδου αιχμής.

Τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας είδαν αυξήσεις κατά 9% στις πληρότητές τους τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, αυξάνοντας όμως με αυτόν τον τρόπο τις τιμές.

Ο κ. Κολλίας σχολίασε επίσης: «Υπάρχουν κάποιες περιοχές στην Ελλάδα οι οποίες κινήθηκαν πάρα πολύ καλά και κατά την περίοδο την χειμερινή αλλά και κατά την παρούσα περίοδο αποδεικνύοντας ότι οι αναγνωρίσιμοι τουριστικοί προορισμοί ή η Αθήνα για παράδειγμα μπορεί να αποτελέσει και τη φετινή χρονιά αποτελεί προορισμό για όλο το χρόνο και αυτό είναι σημαντικό».

www.nonews-news.com