Νικήτας Κακλαμάνης κατά Φλωρίδη: “Eίναι άλλο διεύρυνση μέσω πολιτικών μέσω των οποίων προσελκύεις και κόσμο που δε σε είχε ψηφίσει στο παρελθόν και άλλο … μαζεύω τον κάθε ελεύθερο σκοπευτή που ήταν σε άλλες παρατάξεις και τον φέρνω στη ΝΔ”

«Ο κ. Φλωρίδης έδωσε εξηγήσεις για τη φράση του ότι ”είναι για τα μπάζα όσοι μιλούν για μπαζώματα”. Προσωπικά, γνωρίζω την ηθική και την ιστορία της ΝΔ. 

Πρόκειται για ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα και είναι άλλο διεύρυνση μέσω πολιτικών μέσω των οποίων προσελκύεις και κόσμο που δε σε είχε ψηφίσει στο παρελθόν και άλλο …

μαζεύω τον κάθε ελεύθερο σκοπευτή που ήταν σε άλλες παρατάξεις και τον φέρνω στη ΝΔ. 

Αυτό εμένα με έχει ενοχλήσει , το έχω επισημάνει δημόσια δεκάδες φορές και δυστυχώς -από ότι φαίνεται- δικαιώνομαι. Όμως , η ΝΔ διαθέτει συγκεκριμένο DNA και αυτό θα είναι ο πυρήνας της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή στο Ζάππειο, στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της παράταξής μας.

 Θα είναι μια ευκαιρία να ξαναθυμηθούν, όσοι έχουν ξεχάσει, την ιδρυτική διακήρυξη, τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ γιατί αρκετοί τις έχουν ξεχάσει, σε αντίθεση με τη μεγάλη λαϊκή βάση της ΝΔ την οποία γουστάρω να εκπροσωπώ. Προσωπικά, ουδέποτε υπήρξα προσωπολάτρης.

 Ήμουν πάντα ιδεολάτρης είτε αυτό αφορούσε τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή είτε τον σημερινό πρωθυπουργό και αρχηγό της ΝΔ. Για εμένα, πάνω από τα πρόσωπα είναι οι αρχές και η ιστορία της παράταξής μας».

Για συζήτηση «άνευ ουσίας» εφόσον η έρευνα της δικαιοσύνης για το δυστύχημα των Τεμπών βρίσκεται σε εξέλιξη, έκανε λόγο ο Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Α’ Αθήνας της ΝΔ, πρώην Υπουργός και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής, σχολιάζοντας στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή «Πολιτική Αθήνα» με τον Γιώργο Μελιγγώνη, τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό, μετά και την πρόσφατη αντιπαράθεση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, δεν έγινα πλουσιότερος σε γνώση ούτε σε μια παράγραφο. Όσα ακούσαμε, είναι όσα γνωρίζαμε. Πρέπει άπαντες να περιμένουμε το πόρισμά της δικαιοσύνης προκειμένου να δούμε αν θα προσκρούσει και σε πολιτικά πρόσωπα σε ότι αφορά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες. Σε μια τέτοια περίπτωση, η δρομολόγηση είναι δεδομένη. Ο φάκελος έρχεται στη Βουλή και διεξάγεται συζήτηση ως προς το εάν θα συσταθεί ή όχι Προανακριτική για συγκεκριμένα πρόσωπα. Όλα τα υπόλοιπα, δεν έχουν νόημα. Όλοι χύνουμε ”κροκοδείλια δάκρυα”, πλην των γονέων των παιδιών που χάθηκαν οι οποίοι έχουν όλα τα δίκια με το μέρος τους να πράττουν όπως νομίζουν», τόνισε.

Για σύσταση Προανακριτικής

«Ο κ. Καραμανλής δύο φορές στην ομιλία του είπε ότι δε θα κρυφτεί πίσω από την ασυλία του και σε αυτό το σημείο χειροκροτήθηκε. Προσωπικά, πριν δω κείμενο για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής και ποιοι το υπογράφουν, δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Εφόσον κατατεθεί τέτοιο αίτημα, η ΝΔ θα το εκτιμήσει και θα λάβει τις αποφάσεις της».

Για παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου

«Η δήλωσή μου ότι ”ήταν οι μόνοι δεξιοί στο Μέγαρο Μαξίμου” είχε και τη μορφή χιούμορ, χωρίς να απέχει της πραγματικότητας. Πάντως εκτιμώ ότι αυτό δεν θα έχει την παραμικρή σημασία στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών».

athina984.gr