Donuts με μπανάνα χωρίς ζάχαρη

Υλικά για 6 donuts:

1 ώριμη μπανάνα
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


1/8 κ.γ. αλάτι
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ºC.

Βουτυρώνουμε μια θήκη με 6 θέσεις για donut.

Σε ένα μπολ, λιώνουμε τη μπανάνα και προσθέτουμε το βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τη σόδα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε και το αυγό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ.

Γεμίζουμε με το μείγμα μας τις φόρμες για donut.

Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας τη φόρμα.

Γαρνίρισμα

Μπορείτε να γαρνίρετε τα donuts με μέλι και καρύδια