Θεσσαλονίκη: Γιορτή φιλοζωίας, υιοθεσίας και αναδοχής αδέσποτων ζώων στον δήμο Ωραιοκάστρου

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου, η Αντιδημαρχία Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δ. Ωραιοκάστρου, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο «SPECTRAL STRAY ACTION» και την «Woofland»,

 με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας, που τιμάται στις 4 Απριλίου, ξεκινούν εκστρατεία ευαισθητοποίησης των μαθητών για την ευζωία των μικρών αδέσποτων τετράποδων φίλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό από σήμερα πρόκειται να διεξαχθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια φιλοζωίας σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου από εθελοντές του Σωματείου «SPECTRAL STRAY ACTION» και θα γίνει καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων.

Ταυτόχρονα ξεκινά δράση για την προώθηση της υιοθεσίας- αναδοχής αδέσποτων ζώων, καθώς και την προώθηση του εθελοντισμού για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Όποιο σχολείο επιθυμεί να συμμετάσχει στην εκστρατεία μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσω email στην διεύθυνση: drosou@oraiokastro.gr . Εάν κάποιο σχολείο επιθυμεί να συνεισφέρει οικονομικά οι λογαριασμοί κατάθεσης σε τράπεζα αναγράφονται στη σχετική αφίσα της εκστρατείας με δικαιούχο το Σωματείο «SPECTRAL STRAY ACTION» – Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας θα ακολουθήσει σειρά δράσεων που θα περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια-προγράμματα, ανοιχτές ημερίδες – εκδηλώσεις υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, ενημέρωση σχετικά με συμβόλαια υιοθεσίας-αναδοχής, προβολές ντοκιμαντέρ κ.ά.

«Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων. Υλοποιούμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, συνεργαζόμαστε με το φιλοζωικό σωματείο, με εθελοντές και με ειδικούς και ευαισθητοποιούμε τα παιδιά και τους μεγάλους, ώστε να προωθήσουμε την υιοθεσία των αδέσποτων και να συμβάλλουμε στη μείωση των εγκαταλείψεων δεσποζόμενων ζώων», τονίζει η αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής, Ευαγγελία Δρόσου.

www.ertnews.gr