Σέριφος: Ένας «θησαυρός» που απέχει μόλις δύο ώρες από το λιμάνι του Πειραιά

Η Σέριφος, ένα πανέμορφο και κυκλαδίτικο νησί, αποτελεί την τέλεια εξόρμηση για κάποιον που θέλει να πραγματοποιήσει σύντομο ένα ταξίδι. Απέχει μόλις δύο ώρες με το ταχύπλοο και πέντε ώρες με συμβατικό πλοίο από τον Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, το νησί με τα μαγευτικά τοπία και παραλίες βρίσκεται κάπου ανάμεσα στη Σίφνο και την Κύθνο, ενώ ο πληθυσμός της ανέρχεται σε περίπου 1.420 μόνιμους κάτοικους. Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι του νησιού μπορεί να είναι η Χώρα της Σερίφου αλλα δεν πρέπει να παραλύψετε κάποιες από τις πανέμορφες παραλίες της.

Άγιος Σώστης

Η παραλία βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και το όνομα της προέρχεται φυσικά απ’ το ομώνυμο ξωκλήσι, που βρίσκεται πάνω στον κάβο. Βρίσκεται πριν την Ψιλή Άμμο και μετά τη Λιά. Είναι ίσως η πιο γραφική παραλία του νησιού. Μικρός κόλπος, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με λίγα αλμυρίκια.

Η εικόνα που θα αντικρύσετε κατεβαίνοντας το σύντομο χωματόδρομο προς την παραλία, με το ξωκλήσι να φαίνεται απέναντι, σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει και θα σας αναγκάσει να βγάλετε μία αναμνηστική φωτογραφία. Αν τυχόν βρεθείτε στο νησί στις 6-7 Σεπτεμβρίου, μην παραλείψετε να έρθετε στο τοπικό πανηγύρι, για να ζήσετε μία ξεχωριστή εμπειρία.

Ψιλή Άμμος

Η Ψιλή Άμμος βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες του Αη-Γιάννη και του Αη-Σώστη. Θεωρείται η πιο γνωστή παραλία του νησιού, ενώ το 2003 είχε ανακηρυχθεί ως η καλύτερη παραλία της Ευρώπης από το «Sunday Times».

Τα γαλαζοπράσινα νερά της, το ελαφρύ κύμα και η ψιλή «χρυσαφένια» άμμος, συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό. Τα νερά της είναι ρηχά και προσφέρεται για ανέμελες οικογενειακές στιγμές, ενώ υπάρχουν κι αρκετά αλμυρίκια για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες για σκιά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Καλό Αμπέλι

Το Καλό Αμπέλι, βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και μόλις 3,5 χιλιόμετρα μακρυά απ’ το Λιβάδι. Μια μικρή παραλία που ξεχωρίζει για την γραφικότητα της και το γεγονός ότι έχει μείνει ανέγγιχτη στο πέρασμα των χρόνων. Για να φτάσετε στην παραλία, θα χρειαστεί να αφήσετε το αυτοκίνητό σας και να περπατήσετε σε ένα μονοπάτι για 15-20 λεπτά. Το μονοπάτι από μόνο του είναι μία ωραία εμπειρία, καθώς περνάτε μέσα από τις καλαμιές και συναντάτε το γραφικό ξωκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα.

www.newsbomb.gr