Περιφερειάρχης Ηπείρου: «Επικίνδυνη η Εγνατία Οδός, έτοιμη να καταρρεύσει η σήραγγα Ανήλιου»

Σοβαρές καταγγελίες για την Εγνατία Οδό και την ελλιπή συντήρηση του μεγαλύτερου οδικού άξονα της χώρας έγιναν από τον Περιφερειάρχη.. Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, κατά την συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής!

Παρουσία των μελών της επιτροπής και επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Γιάννη Στέφου, Στέφανου Ζούμπα και Γιώργου Πρέντζα) ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε την Εγνατία έναν επικίνδυνο δρόμο και ανέφερε ότι μία από τις σήραγγες, στο τμήμα που παρακάμπτει την Κατάρα, έπρεπε να έχει ήδη κλείσει, καθώς είναι έτοιμη να καταρρεύσει!

«Η Εγνατία Οδός είναι επικίνδυνη. Η συντήρηση ήταν επιφανειακή, μια πέτσα άσφαλτο. Η πρώτη σήραγγα στην Κατάρα πρέπει να κλείσει. Είναι έτοιμη να καταρρεύσει», ανέφερε στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, διευκρινίζοντας ότι η αναφορά του αφορά τη μεγάλη σήραγγα Ανηλίου. Όπως σημείωσε η σήραγγα «πρέπει να κλείσει για πάρα πολύ καιρό για να γίνουν όλα από την αρχή μέσα» και συμπλήρωσε πως «μπορεί να συμβεί ατύχημα. Η σήραγγα έχει χαλάσει. Όλα από κάτω. Είναι έτοιμη να καταρρεύσει, θέλει πολλά λεφτά και πάρα πολύ δουλειά». Υποστήριξε δε ότι η «Εγνατία ΑΕ έπρεπε να είχε κάνει εδώ και καιρό αύξηση στα διόδια για να μπορέσει να καλύψει το κόστος της συντήρησης».

fonaklas.blogspot.com/2024/04/blog-post_615.html#more