Μελιτζάνες στον φούρνο

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 4 κουταλιές λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 ντομάτες
  • 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 250 γραμμ. τυρί φέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνι
  • ντοματίνια για το ψήσιμο
Κόβουμε τις µελιτζάνες στη μέση και τις τηγανίζουμε ελαφρώς. Τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Σε τηγάνι βάζουμε τις 4 κουταλιές λάδι να ζεσταθούν και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τις ντομάτες τριμμένες και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα του. Σκάβουμε ελαφρά τη σάρκα από τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με τον κιμά. Λιώνουμε με πιρούνι τη φέτα και τη μοιράζουμε από πάνω. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, τοποθετούμε ντοματίνια στα κενά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

www.efsyn.gr