Τσιπούρες με ντοματίνια και βασιλικό

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

200 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, σε φέτες

4 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

300 γρ. ντοματίνια, στα 4

2 τσιπούρες των 500 γρ., καθαρισμένες

αλάτι, πιπέρι

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

½ κ.γ. καυτερό μπούκοβο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε μαζί τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα ντοματίνια, ώσπου να μαλακώσουν.

Βάζουμε από πάνω τις τσιπούρες, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σε μια πιατέλα βγάζουμε τα ψάρια και μοιράζουμε από πάνω τα κρεμμύδια. Αφήνουμε την υπόλοιπη σάλτσα στην κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε τις τσιπούρες με τον βασιλικό. Προσθέτουμε στη σάλτσα το μπούκοβο και τη βράζουμε για λίγα λεπτά, ώσπου να μείνει μόνο με το λάδι της. Περιχύνουμε τα ψάρια και σερβίρουμε. tovima.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων