ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το ΣτΕ και τον ΕΦΚΑ, το θέμα θα διορθωθεί με κάποια διάταξη νόμου. Δηλαδή, στην ουσία είπε πως η μνημονιακή
κυβέρνηση θα δει τι λέει η απόφαση του ΣτΕ και στη συνέχεια θα τροποποιήσει λίγο το νόμο, ώστε να ισορροπήσουν και πάλι τα πράγματα. Προφανώς θα κάνει ένα λίφτινγκ στην αντισυνταγματικότητα του νόμου σαν να μην τρέχει τίποτα.

Αυτή ακριβώς είναι η κατάρα της Ελλάδας που δεν διαθέτει Συνταγματικό Δικαστήριο. Εδώ μπορεί οποιοδήποτε δικαστήριο, όπως και το ΣτΕ (που δεν είναι Συνταγματικό Δικαστήριο) να κρίνει, έπειτα από δικαστικές προσπάθειες ετών, κάποιες νομοθετικές διατάξεις ως αντισυνταγματικές και αμέσως να έρχεται η κυβέρνηση και με κάποιες μικροαλλαγές να κάνει τον νόμο να ισχύει και πάλι.

Αντίθετα, αν υπήρχε Συνταγματικό Δικαστήριο, τότε η ταχεία κήρυξη της αντισυνταγματικότητας ενός νόμου, θα καθιστούσε το νόμο καθολικά άκυρο και μάλιστα αναδρομικά, μη δυνάμενη πλέον η κυβέρνηση να κάνει ένα λίφτινγκ στο νόμο και να τον παρουσιάζει ως διαφορετικό νόμο, κερδίζοντας έτσι άνετο χρόνο για να εφαρμόζει αντισυνταγματικούς νόμους.

Μια από τις πολλές αιτίες που η Ελλάδα κατάληξε στη χρεοκοπία είναι και η έλλειψη Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο διαθέτουν όλα τα κράτη του κόσμου, γεγονός που κατέστησε την κατάρτιση αντισυνταγματικών νόμων συνήθη πρακτική των ελληνικών κυβερνήσεων στο παρελθόν. Το εγχώριο πολιτικοοικονομικό εξουσιαστικό σύστημα, ποτέ δεν θέλησε να έχει κάποιο πραγματικό έλεγχο πάνω από το κεφάλι του. Και φυσικά ούτε και τώρα θέλει. Ο λαός άραγε τι θέλει;    hassapis-peter.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια με ένα πενθήμερο γεμάτο «πράσινο» σινεμά.Από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων