Σουφλέ πορτοκαλιού.Εύκολη και πρωτότυπη συνταγή

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 πορτοκάλια
  • 4 αβγά
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

  1. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αβγών. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο με το ξύσμα από το ένα πορτοκάλι και προσθέτουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο.
  3. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μίγμα.
  5. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη, τους κρόκους των αβγών και τον χυμό των πορτοκαλιών.
  6. Μόλις το μίγμα γίνει ομοιόμορφο προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε.
  7. Βουτυρώνουμε φορμάκια και μοιράζουμε το μίγμα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά μέχρι το σουφλέ πορτοκαλιού να φουσκώσει και να ροδίσει.
  9. Σερβίρουμε το σουφλέ αμέσως αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο. www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Ο νέος «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΥΠ που ακούει τα πάντα

Επιδοτήσεις ρεύματος – Εκτός η γκαρσονιέρα του φοιτητή, εντός η βίλα της Εκάλης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων