Ανεξάντλητες οι ομορφιές του Ναυπλίου

Το Ναύπλιο είναι αγαπημένος προορισμός όλων των εποχών και γοητεύει τους επισκέπτες με την ξεχωριστή ατμόσφαιρά του, την παλιά συνοικία, που πεζοδρομημένη προσκαλεί τους περιπατητές να τη γνωρίσουν, και τα πασίγνωστα «ορόσημά» του, όπως το Παλαμήδι και το Μπούρτζι.

Ένας αγαπημένος περίπατος των επισκεπτών της πόλης αλλά και των ντόπιων είναι ο λεγόμενος γύρος της Αρβανιτιάς, που οδηγεί τους περιπατητές από την άκρη του λιμανιού στην πλατεία Αρβανιτιάς, δίπλα στην ομώνυμη παραλία.
Η απόσταση δεν είναι μεγάλη, μόλις ένα χιλιόμετρο. Είναι όμως απολαυστική και συναρπαστική. Ο δρόμος είναι πλακόστρωτος και έχει από τη μία πλευρά την επιβλητική Ακροναυπλία και από την άλλη τα νερά του Αργολικού Κόλπου. Μία ανάσα από το κέντρο της πόλης η βουή της εξαφανίζεται και το μόνο που ακούει κανείς είναι το κύμα που σκάει από κάτω.
Σχεδόν στο μέσο της διαδρομής, τα σκαλάκια οδηγούν στο όμορφο εκκλησάκι της Παναγίας της Σπηλιάς- Santa Maria della Grotta, που είναι αυτό που λέει το όνομά του. Χτισμένο μέσα στους βράχους της Ακροναυπλίας, προσφέρει εξαιρετική θέα.
Ο περίπατος αυτός είναι πολύ ευχάριστος οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αν και όποιος έχει κάνει τον γύρο της Αρβανιτιάς την ώρα που ο ήλιος δύει, έχουν να θυμούνται να χρώματα του ουρανού και το καθρέφτισμά τους στη θάλασσα.
ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΑΡΒΑΝΙΤΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟwww.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων