Σεμιφρέντο σοκολάτας.Λαχταριστό ιταλικό γλυκό με βελούδινη υφή

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος κρύα, 36% λιπαρά, χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
  • 1 κ.σ. λικέρ αμαρέτο ή σοκολάτας
  • 1  μαύρη κουβερτούρα (125 γρ.) τριμμένη ή έτοιμο τρίμμα σοκολάτας
  • 2/3 φλ. τσαγιού καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

  1. Στρώνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα μια μεμβράνη ή λαδόκολλα, στη βάση αλλά και στα τοιχώματα φροντίζοντας να εξέχει 7-10 εκ. από τη φόρμα περιμετρικά.
  2. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
  3. Ζεσταίνουμε την πραλίνα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-25 δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει και την αφήνουμε στη άκρη.
  4. Χτυπάμε σε μεταλλικό μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη, μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε για 3-4 λ για να ψηθούν τα αβγά.
  5. Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και το χτυπάμε στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  6. Προσθέτουμε την πραλίνα και το λικέρ στο μείγμα αβγών και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  7. Προσθέτουμε σταδιακά όλη τη σαντιγί, τη μισή ποσότητα από τη τριμμένη σοκολάτα και το μισό φλιτζάνι ξηρών καρπών και ανακατεύουμε απαλά στο χέρι με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν.
  8. Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα το ισιώνουμε, πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και την υπόλοιπη τριμμένη σοκολάτα και το σκεπάζουμε με τη μεμβράνη.
  9. Το βάζουμε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Πριν το σερβίρουμε το ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε σκέτο ή με σιρόπι σοκολάτας.    www.newsbeast.gr