Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαρακήνικο στη Μήλο

Στην ούτως ή άλλως συναρπαστική Μήλο, των φιλόξενων ανθρώπων και της ιδιαίτερης ατμόσφαιρας, έχεις την ευκαιρία να κάνεις μπάνιο και να απολαύσεις τη θάλασσα σε μέρη μοναδικά. Αυτό το υπέροχο Κυκλαδονήσι ξεχωρίζει για την άγρια ομορφιά του,
που συνδυάζει τον τραχύ χαρακτήρα των ηφαιστειογενών σχηματισμών με το μπλε του Αιγαίου.
ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ ΜΗΛΟΣ
Στο καλειδοσκόπιο των παραλιών του νησιού, προϊόν της ηφαιστειακής αυτής γης, ξεχωρίζουν σημεία που συμπυκνώνουν το νόημα της λέξης «εμπειρία». Με άλλα λόγια, δεν γίνεται να πας στο νησί και να μην τα επισκεφτείς. Ένα τέτοιο μέρος είναι το φημισμένο Σαρακήνικο, μια απόκοσμη ωδή στη διαρκή «συνομιλία» των δυνάμεων της φύσης- ηφαίστειο, αέρας, νερό- και το σαγηνευτικό αποτέλεσμά της.
ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ ΜΗΛΟΣ
Ορμητήριο των Σαρακηνών πειρατών, που της χάρισαν και το όνομά τους, το Σαρακήνικο θυμίζει τοπίο σεληνιακό, με τα ηφαιστειογενή λευκά βράχια, την απόλυτη απουσία βλάστησης και το μπλε φόντο του.
ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ ΜΗΛΟΣ
Για εκείνους που θα θελήσουν κάτι πιο «συνηθισμένο» μέσα στο εκθαμβωτικό κρεσέντο του Σαρακήνικου, υπάρχει και μία μικρή αμμουδιά. Αλλά είναι κρίμα να φτάσεις ως εδώ και να μην νιώσεις την εμπειρία των επιβλητικών και απόκοσμων βράχων. Αν βέβαια φυσάει δυνατός βόρειος άνεμος, καλό είναι να αποφύγεις το Σαρακήνικο. Είπαμε, τον πρώτο λόγο εδώ τον έχει η φύση, και γίνεται το θέλημά της.
ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ ΜΗΛΟΣ
Γιατί να πας: Για το σεληνιακό τοπίο με τους παράδοξους σχηματισμούς των ολόλευκων βράχων και την αντίθεσή τους με την απολαυστική θάλασσα. Και για να αναζητήσεις στα βράχια τα ίχνη από τις δέστρες των πειρατικών πλοίων, νιώθοντας κομμάτι της ταραγμένης ιστορίας τούτου του τόπου. www.newsbeast.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.