Ο Απόλλωνας της Νάξου με τον φημισμένο κούρο

Χώρα, Απείρανθος, Φιλώτι. Αγία Άννα, Άγιος Προκόπιος, Πλάκα. Πορτάρα, Κούροι. Όσες λέξεις κι αν χρησιμοποιήσει κανείς, όσες περιγραφές κι αν ακούσει, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την πραγματική εμπειρία της Νάξου.
Το μεγάλο Κυκλαδονήσι με την εξίσου μεγάλη ιστορία βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου,
κι επιφυλάσσει στον επισκέπτη αμέτρητες συγκινήσεις. Από τη Χώρα, που ποτέ δεν κοιμάται, μέχρι την πιο ειδυλλιακή αμμουδιά, κι από τον πιο ήσυχο οικισμό μέχρι την πολύβουη από τουρίστες Πορτάρα, η Νάξος τα έχει όλα.
Το πιο ξεχωριστό ίσως αξιοθέατό της, μάρτυρας αδιάψευστος της ιστορίας της, που οι ρίζες της χάνονται στους αιώνες, και της δημιουργικότητας των κατοίκων της, είναι οι κούροι, τα γιγάντια ανδρικά αγάλματα. Ο πιο μεγάλος από τους κούρους βρίσκεται κοντά στο χωριό Απόλλωνας, παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο που αναπτύσσεται αλλά διατηρεί τον ναξιώτικο χαρακτήρα του.
Πάνω από τον Απόλλωνα βρίσκεται ένα από τα δύο αρχαία λατομεία της Νάξου, από όπου ξεκίνησε η μαρμαρογλυπτική. Στο σημείο αυτό έχει παραμείνει ο μεγαλύτερος από τους κούρους του νησιού, που θεωρείται προσωποποίηση του θεού Απόλλωνα ή του Διονύσου.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΝΑΞΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΝΑΞΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΝΑΞΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΝΑΞΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΝΑΞΟΣwww.newsbeast.gr