Κέικ λεμονιού με γιαούρτι.Αφράτο και μυρωδάτο, ιδανικό για το πρωινό

Υλικά για 6 άτομα

  • ½ κουταλάκι σούπας baking powder
  • ½ κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • ½ κούπα γιαούρτι
  • ξύσμα και χυμό από 5 λεμόνια
  • ζάχαρη άχνη       

    Εκτέλεση

  • Αρχικά ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
  • Κόβουμε τα λεμόνια, στραγγίζουμε και σουρώνουμε το χυμό τους.
  • Βάζουμε μέσα στο μίξερ τα αβγά και χτυπάμε καλά.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το τυρί κρέμα, στη συνέχεια το γιαούρτι και μετά το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα τσέρκι. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
  • Βάζουμε το τσέρκι στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
  • Βγάζουμε το κέικ και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και βάζουμε από πάνω αν θέλουμε ξύσμα από λεμόνι.   www.newsbeast.gr