Κοτόπιτα με τυριά και μανιτάρια.

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο σφολιάτας
2 στήθη κοτόπουλο
500 γρ. μανιτάρια
250 γρ. μπέικον
150 γρ. κασέρι τριμμένο
150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο

150 γρ. έμμενταλ τριμμένο
250 γρ. κρέμα γάλακτος

4 αβγά χτυπημένα



Εκτέλεση

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε το κοτόπουλο.

Μόλις βράσει το αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να το μαδήσουμε και να το κόψουμε σε μικρά κομματάκια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C

Σοτάρουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα πυρέξ, απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Χαράσσουμε το φύλλο σε λωρίδες.

Αναμειγνύουμε τα αβγά με το εβαπορέ και περιχύνουμε την πίτα. Ψήνουμε για 45-60 λεπτά. www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων