Πένες με μελιτζάνα και φέτα.Λαχταριστή μακαρονάδα απο τη Σικελία

Υλικά για 4 άτομα

  • ½ κιλό πένες
  • 1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια του 1 ½ εκ.
  • λάδι
  • αλάτι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γ. μπούκοβο
  • 6 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ. σ. λάδι
  • ½ φλ. ελιές Καλαμών, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 κ. σ. κάπαρη
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Αρχικά προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Ανακατεύετε τη μελιτζάνα με λίγο λάδι και αλάτι και ψήνετε στο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα σε ρηχό ταψί για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 1-2 κουταλιές λάδι και σοτάρετε ελαφρώς το σκόρδο και το μπούκοβο. Προσθέτετε τις ντομάτες και σιγοβράζετε για 8 - 10 λεπτά.
  4. Βράζετε στη συνέχεια νερό, προσθέτετε 2 κουταλιές αλάτι και τα ζυμαρικά και βράζετε μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Μεταφέρετε τα ζυμαρικά ξανά στην κατσαρόλα.
  5. Καθώς βράζουν τα ζυμαρικά, ρίχνετε τη μελιτζάνα στη σάλτσα και βράζετε 3 - 5 λεπτά.
  6. Προσθέτετε το μαϊντανό, 2-3 κουταλιές λάδι, τις ελιές και την κάπαρη. Προσθέτετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, τη φέτα και το μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.    www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια με ένα πενθήμερο γεμάτο «πράσινο» σινεμά.Από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων