Ψάρι μπουρδέτο.Πιπεράτο κερκυραϊκό πιάτο

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 φιλέτα ψαριού (γαλέο)
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά τοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα τοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα κρεμμύδια.
  2. Τα ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να γίνουν διάφανα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, την πάπρικα, το φύλλο δάφνης, τις 1-2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, τον τοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι, καθώς και 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό.
  4. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει και να δέσει σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20-30 λεπτά.
  5. Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα 1 μικρό φλιτζανάκι νερό και τις δύο μεγάλες φέτες του ψαριού και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας για να βράσει για περίπου 15 λεπτά.
  6. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ελέγχουμε εάν το ψάρι έχει γίνει ή εάν έχει εξατμιστεί το νερό.
  7. Σερβίρουμε στο πιάτο τη φέτα του ψαριού, με αρκετά κρεμμύδια και σάλτσα.
  8. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.  www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων