Υλικά για 4 άτομα
- 1 συσκευασία φύλλο χωριάτικο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 300 γραμμ. κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
- 1/2 κ. γλ. τσίλι σε σκόνη
- 1/4 κ. γλ. κύμινο
- 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
- 1 πρέζα πάπρικα
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ. σ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
- 1 κ. σ. κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα
- 4 κ. σ. τριμμένο τσένταρ
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο για 10 λεπτά, να μαγειρευτεί καλά από όλες τις πλευρές.
- Παράλληλα, σε ξεχωριστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τις πιπεριές για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Όταν μαγειρευτούν τα υλικά, ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τις πιπεριές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα φασόλια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο τη γέμιση να κρυώσει.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη τα φύλλα και γεμίζουμε το κάτω φύλλο με τη γέμιση. Πασπαλίζουμε το τσένταρ.
- Καλύπτουμε την πίτα με το πάνω φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να μπορέσουμε να κόψουμε την πιπερόπιτα σε κομμάτια. www.newsbeast.gr