Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι γυναίκες που εργάζονται πολλές ώρες την εβδομάδα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για διαβήτη


Μια μελέτη η οποία διεξήχθη από ερευνητές στο Ινστιτούτο Εργασίας και Υγείας του Τορόντο έδειξε ότι οι γυναίκες που εργάζονται 45 ώρες ή περισσότερες την εβδομάδα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο διαβήτη
Σύμφωνα μάλιστα με τα ευρήματα της μελέτης οι γυναίκες που εργάζονται 30-40 ώρες
εβδομαδιαίως δεν είχαν τέτοιο κίνδυνο για διαβήτη, οδηγώντας τους συγγραφείς στην απόφαση να προτείνουν περιορισμό του ωραρίου εργασίας σε αυτές τις ώρες λέγοντας αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της ασθένειας.
Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει μια συσχέτιση μεταξύ των πολλών ωρών εργασίας και του αυξημένου κινδύνου για διαβήτη. Ωστόσο, η πλειοψηφία αυτής της έρευνας επικεντρώθηκε στους άνδρες.
Στην τρέχουσα μελέτη, τα στοιχεία της Εθνικής Έρευνας για την Υγεία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση της υγείας 7.065 ανδρών και γυναικών (ηλικίας 35 έως 74 ετών) κατά τη διάρκεια 12 ετών (μεταξύ 2003 και 2015).
Οι επιστήμονες, χώρισαν τους συμμετέχοντες σε ομάδες ανάλογα με τις ώρες που εργάζονταν. Η μία ομάδα αφορούσε όσους εργάζονταν 15-34 ώρες, η άλλη όσους εργάζονταν 35 έως 40 ώρες, η τρίτη ομάδα ήταν για όσους εργάστηκαν 41 έως 44 ώρες και η τελευταία ομάδα για όσους εργάζονταν 45 ώρες ή περισσότερο.
Έχουν ρυθμιστεί για πολλαπλούς παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, ο τρόπος ζωής, το βάρος, την εθνικότητα, τις συνθήκες μακροπρόθεσμη υγεία και παράγοντες στο χώρο εργασίας, όπως το αν η εργασία ήταν καθιστική ζωή ή ενεργό.
Οι παράγοντες που λήφθηκαν υπόψη στην έρευνα ήταν πολλοί, όπως η ηλικία, το φύλο, ο τρόπος ζωής, το βάρος, η εθνικότητα, οι μακροπρόθεσμες συνθήκες υγείας και οι παράγοντες του χώρου εργασίας, όπως το εάν η εργασία ήταν καθιστική ή ενεργή.
Όπως αναφέρθηκε στο επιστημονικό έντυπο «BMJ Diabetes Research and Care», οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μεταξύ των γυναικών, όσοι εργάστηκαν 45 ώρες ή περισσότερο, είχαν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη από όσες εργάστηκαν μεταξύ 35 και 40 ωρών.
Ωστόσο, αυτό αφορούσε μόνο το γυναικείο πληθυσμό της έρευνας, καθώς όπως λένε, κάτι αντίστοιχο δεν παρατηρήθηκε στους άνδρες. Στην πραγματικότητα μάλιστα, ο ρυθμός εμφάνισης διαβήτη τείνει να μειώνεται, όταν οι άνδρες εργάζονταν περισσότερο ώρες ανά εβδομάδα.
Οι ερευνητές λένε ότι δεν υπάρχει σαφής εξήγηση για τη διαφορά στον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά τα ευρήματα δείχνουν ότι οι γυναίκες εργάζονται αποτελεσματικά ακόμα περισσότερες ώρες, αφού πρέπει να ληφθούν υπόψη ότι έχουν και τις δουλειές του σπιτιού και τη φροντίδα των παιδιών.
Επιπλέον παρατήρησαν ότι, οι περισσότερες ώρες εργασίας μπορεί να πυροδοτήσουν μια χρόνια αντίδραση στο στρες που αυξάνει τον κίνδυνο ορμονικών ανωμαλιών και αντίσταση στην ινσουλίνη.
Οι επιστήμονες τονίζουν ότι λαμβάνοντας υπόψη την ταχεία και σημαντική αύξηση του επιπολασμού του διαβήτη στον Καναδά και σε όλο τον κόσμο, η αναγνώριση τροποποιήσιμων παραγόντων κινδύνου, όπως οι πολλές ώρες εργασίας, έχει μεγάλη σημασία για τη βελτίωση της πρόληψης και τη χάραξη πολιτικής, καθώς θα μπορούσε να αποτρέψει πολυάριθμες περιπτώσεις διαβήτη και χρόνιων ασθενειών που σχετίζονται με το διαβήτη  www.naftemporiki.gr

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Παιδική παχυσαρκία και bullying: Δύο συγκοινωνούντα δοχεία με τραγικές συνέπειες

«Το παιδί μου είχε πάντα την τάση να έχει κιλά. Οποιος δεν γνωρίζει την εξάρτηση από το φαγητό, δεν μπορεί να καταλάβει, η ζάχαρη και το αλάτι είναι ναρκωτικά. Ετσι πάχυνε. Είχαμε δυσκολίες να βρούμε ρούχα, να φορέσει ένα φόρεμα που ήθελε, να ακολουθήσει τις παρέες, ακόμη και λόγω ταχύτητας στο βάδισμα, να κάνει γυμναστική. Ολα αυτά οδήγησαν το παιδί να κλειστεί μέσα γιατί έτσι αισθανόταν ψυχολογικά καλύτερα.

Τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας φοβάται το νερό...

Έχετε σίγουρα δει σκυλάκια-δεινούς κολυμβητές να κλέβουν την παράσταση ,όχι μόνο σε ταινίες αλλά και δίπλα σας σε κάποια παραλία! Ωστόσο υπάρχουν και τα σκυλάκια που φοβούνται το νερό. Πώς όμως θα μπορέσετε να μάθετε και στο δικό σας να κολυμπά χωρίς φόβο και πρωτίστως με ασφάλεια;

Πρόσκληση Βενιάμη στους νέους να έρθουν στη θάλασσα – Βολές κατά ΕΕ και Cosco

Πρόσκληση στους νέους να ανακαλύψουν «μια θάλασσα ευκαιρίες» επιλέγοντας ως επαγγελματική διέξοδος το ναυτικό επάγγελμα, απευθύνει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών όπως τόνισε ο Πρόεδρός της κ. Θεόδωρος Βενιάμης μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων με θέμα: «Η Διάσταση της Ναυτιλίας».

Και νέες αυξήσεις 3% έως 15,6% στους λογαριασμούς ρεύματος

Ανεβαίνουν οι χρεώσεις μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του ΑΔΜΗΕ για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις χαμηλής και μέσης τάσης. Μειώσεις 2% στη βαριά βιομηχανία. Η απόφαση της ΡΑΕ.  Συνεχίζεται το σπιράλ… των αυξήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος. Μετά τους προμηθευτές που ενεργοποίησαν τις ρήτρες χονδρεμπορικής τιμής εξαιτίας της έκρηξης του κόστους ενέργειας, τη σκυτάλη παίρνουν και οι διαχειριστές δικτύων.

Εύκολο τιραμισού...

Υλικά 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 1 φλ. τσαγιού τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 1 κ. σ. ποτό μπράντι (προαιρετικά) 2 φλ. τσαγιού καφέ εσπρέσο ή κάποιον άλλο δυνατό καφέ, παρασκευασμένο και σε θερμοκρασία δωματίου

Στο «φως» αρχαία πόλη 4.000 ετών στην ιρακινή έρημο...

Δέκα ομάδες από διεθνή Πανεπιστήμια εργάζονται στο νότιο Ιράκ και θα συνεχίσουν από τον Οκτώβριο τις ανασκαφές τους πάνω στη νέα ανακάλυψη που βρίσκεται στο Dhi Qar, όπου φιλοξενούνται πολλοί αρχαιολογικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένων ναών ζιγκουράτ, αρχαίων τάφων και της λεγόμενης Οικίας του Αβραάμ. Ο αρχαίος αστικός οικισμός που πιστεύεται ότι χρονολογείται από τα

ΠΑΟΚ: Κλειστή ως ένδειξη διαμαρτυρίας η 4 - Δεν διανοούμαστε το διαχωρισμό συνοπαδών μας.

Η ανακοίνωση του συνδέσμου για τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη στα γήπεδα Οι ΣΦ ΠΑΟΚ κλείνουν την ιστορική ΘΥΡΑ 4 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτκή που ακολουθείται για εμβολιασμένους και μη στα γήπεδα , δηλώνοντας ότι «δεν διανοούμαστε το διαχωρισμό των συνοπαδών μας επ ί καμίας απολύτως βάσης , είτε αυτή είναι ιατρική , είτε κοινωνική ,