Μους σοκολάτας με τυρί κρέμα Ελαφρύ και εξαιρετικά γευστικό επιδόρπιο

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 450 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακό
  • 112 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 160 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα τεμαχισμένη
  • 160 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
  • ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά για σαντιγί
  • ¼ φλιτζάνια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε το τυρί κρέμα για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτετε ζάχαρη άχνη και χτυπάτε ξανά. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε ξανά.
  3. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
  4. Με το μίξερ σας σε αργή ταχύτητα, προσθέτετε τη σοκολάτα στο μείγμα από το τυρί κρέμα και ανακατεύετε αργά.
  5. Σε άλλο μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Στην συνέχεια ανακατεύετε απαλά με το σοκολατένιο μείγμα.
  6. Βάζετε το μείγμα μέσα σε ποτήρια και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  7. Σερβίρετε πασπαλίζοντας κακάο. http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων