Κουμκουάτ, νόστιμο γλυκό κουταλιού

Υλικά
½ κιλό κουμκουάτ
Νερό για να βράσουν
1 κιλό ζάχαρη
½ κιλό νερό
½ κουτ γλυκού ξινό
100 γραμ ψίχα αμυγδάλου
     
Εκτέλεση
Πλένετε τα κουμκουάτ. Αφαιρείτε
το κοτσανάκι. Τα τρυπάτε κατά μήκος με ένα ξύλινο καλαμάκι.
   
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα κουμκουάτ και αρκετό νερό. Βράζετε τα κουμκουάτ για 8 λεπτά, τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και αλλάζετε το νερό. Τα ξαναβράζετε για 8 λεπτά. Τα αφήνετε στο νερό για μια ολόκληρη ημέρα αλλάζοντας το νερό 3 φορές. Στραγγίζετε τα κουμκουάτ και τα αφήνετε να στεγνώσουν.
   
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ½ κιλό νερό και προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξινό και τα αμύγδαλα. Βάζετε να βράσουν για 3 λεπτά. Προσθέτετε τα κουμκουάτ και αφήνετε να βράσουν για 4 λεπτά.
   
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.
   
Τοποθετείτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια.


eliasmamalakis.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Νοιάζονται περισσότερο για την τιμή παρά την γεύση του τρόφιμου οι Ευρωπαίοι καταναλωτές

Ο χειμώνας του μεγάλου θυμού

ΔΕΝ…ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ…

Πως να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Εκτός πρίζας...

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τα «μουστάκια» του σκύλου

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων