Κουμκουάτ, νόστιμο γλυκό κουταλιού

Υλικά
½ κιλό κουμκουάτ
Νερό για να βράσουν
1 κιλό ζάχαρη
½ κιλό νερό
½ κουτ γλυκού ξινό
100 γραμ ψίχα αμυγδάλου
     
Εκτέλεση
Πλένετε τα κουμκουάτ. Αφαιρείτε
το κοτσανάκι. Τα τρυπάτε κατά μήκος με ένα ξύλινο καλαμάκι.
   
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα κουμκουάτ και αρκετό νερό. Βράζετε τα κουμκουάτ για 8 λεπτά, τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και αλλάζετε το νερό. Τα ξαναβράζετε για 8 λεπτά. Τα αφήνετε στο νερό για μια ολόκληρη ημέρα αλλάζοντας το νερό 3 φορές. Στραγγίζετε τα κουμκουάτ και τα αφήνετε να στεγνώσουν.
   
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ½ κιλό νερό και προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξινό και τα αμύγδαλα. Βάζετε να βράσουν για 3 λεπτά. Προσθέτετε τα κουμκουάτ και αφήνετε να βράσουν για 4 λεπτά.
   
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.
   
Τοποθετείτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια.


eliasmamalakis.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων