Μαρμελάδα ρόδι Ιδιαίτερη συνταγή που θα λατρέψετε

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 4 φλιτζάνια χυμό από ρόδι
  • Σπόρια από 2 ρόδια

Εκτέλεση

Για το καθάρισμα των ροδιών
  1. Αρχικά, ρίχνετε χλιαρό νερό σε ένα μπολ, κόβετε το ρόδι στα δύο και το βάζετε στο μπολ, το αφήνετε να μαλακώσει λίγο και σιγά – σιγά σπάτε με τα δάχτυλα τη σκληρή φλούδα του ροδιού.
  2. Αφού το καθαρίσετε όλο, πετάτε τα ότι περιττό υπάρχει μέσα στο μπολ και στραγγίζετε το ρόδι.
  3. Στη συνέχεια και αφού έχετε καθαρίσει το ρόδι ζουλάτε τα ρόδια να βγάλουν 3 1/2 φλιτζάνια χυμό.
  4. Βράζετε τον χυμό σ' ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  5. Προσθέτετε τα σπόρια και το χυμό του λεμονιού.
  6. Βράζετε για άλλα 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ώρα).
  7. Στη συνέχεια βράζετε για να αποστειρώσετε μερικά βάζα και μεταφέρετε τη μαρμελάδα.
  8. Την αποθηκεύετε στο ψυγείο. http://www.newsbeast.gr/

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Πεθαίνοντας μόνοι στην Κυψέλη. Οχι, δεν αντέχεται αυτή η τραγωδία...

ζώδια Ερμής στην Παρθένο από 4 Αυγούστου

Με αξίωση για 1,80 στο πρόβειο οι διαβουλεύσεις κτηνοτρόφων

ΔΝΤ σε ΕΕ: Μετακυλίστε το κόστος στους πολίτες για να κάνουν οι ίδιοι εξοικονόμηση ενέργειας

Σπιτικό προφιτερόλ

Έφτιαξαν πάρκινγκ για αποσκευές στα Χανιά

Το ξέφρενο πάρτι ξανάρχισε...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων