αμυγδαλωτά Αράχοβας.

Μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για τα αμυγδαλωτά Αράχοβας απλά ζαχαρωτά που είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές με αμυγδαλωτά που σου έχουμε παρουσιάσει καθώς είναι σαν μπαστουνάκια. Κατά τα άλλα πρόκειται για μια πολύ απλή πρόταση καθώς
περιέχουν λίγα και κλασικά υλικά τα οποία τα ενώνουμε σαν ζύμη, τα ετοιμάζουμε και στο τέλος τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Υλικά

    125 γραμ. αμύγδαλα κοπανισμένα
    250 γραμ. ζάχαρη
    4 αυγά
    125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
    1 ποτηράκι κονιάκ
    50 γραμ. αλεύρι
    λάδι
    150 γραμ. ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με ένα κουταλάκι κανέλα

Διαδικασία
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αμύγδαλο.
Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα, το κονιάκ, το βούτυρο κια τα δουλεύουμε καλά.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι για να πήξει η ζύμη.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και την πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια, όσο ένα δάχτυλο.
Τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι.
Όταν ροδοψηθούν τα ακουμπάμε σε αλουμινόχαρτο και τα τυλίγουμε, καθώς είναι ζεστά, στη ζάχαρη με την κανέλα.

nostimada.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων