Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Σπιτική ρώσικη σαλάτα

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 3  πατάτες (μέτρια βρασμένες)
  • 2 καρότα (μέτρια βρασμένα)
  • Μερικά φρέσκα φασολάκια (βρασμένα)
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού αρακά (βρασμένο)
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • 3 αυγά (βραστά)
  • 5 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι                

    Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες μαζί με τα καρότα για 15 λεπτά (τα βράζετε μέτρια όχι πάρα πολύ).
  • Σε άλλο σκεύος βράζετε για 7 λεπτά τα αυγά σε χαμηλή εστία. Συνεχίζετε βράζοντας τον αρακά με τα φασολάκια για 15 λεπτά.
  • Κόβετε τις πατάτες, τα καρότα και τα φασολάκια σε μικρούς κύβους.
  • Προσθέτετε τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και ½ φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα για να ενωθούν τα λαχανικά.
  • Προσθέτετε επίσης το ένα αυγό ψιλοκομμένο.
  • Βάζετε τη σαλάτα σε ένα μπολ και βάζετε από πάνω 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα αυγά, τα αγγουράκια τουρσί και την κάππαρη. http://www.newsbeast.gr