Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Σούπα βελουτέ με κάστανα

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 800 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 μέτρια ψιλοκομμένα πράσα
  • 1 κουταλιά θυμάρι
  • 10 κουταλιές ζωμό κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπέικον       

    Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε, βράζετε και στη συνέχεια χοντροκόβετε τα κάστανα.
  • Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο με το ελαιόλαδο, προσθέτετε τα πράσα και τα μαγειρεύετε να μαραθούν, περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτετε τα κάστανα και το θυμάρι και μαγειρεύετε ακόμη 1 λεπτό.
  • Προσθέτετε το ζωμό και λίγο αλάτι και σιγοβράζετε για 30 λεπτά.
  • Κατεβάζετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει λίγο και περνάτε τη σούπα από μπλέντερ.
  • Περνάτε τη σούπα από τρυπητό και την ξαναβάζετε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτετε αλατοπίπερο και την ξαναζεσταίνετε.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε το μπέικον και το μαγειρεύετε να γίνει τραγανό.
  • Σερβίρετε την σούπα ζεστή και γαρνίρετε με κομματάκια μπέικον.    http://www.newsbeast.gr