Σούπα βελουτέ με κάστανα

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 800 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 μέτρια ψιλοκομμένα πράσα
  • 1 κουταλιά θυμάρι
  • 10 κουταλιές ζωμό κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπέικον       

    Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε, βράζετε και στη συνέχεια χοντροκόβετε τα κάστανα.
  • Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο με το ελαιόλαδο, προσθέτετε τα πράσα και τα μαγειρεύετε να μαραθούν, περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτετε τα κάστανα και το θυμάρι και μαγειρεύετε ακόμη 1 λεπτό.
  • Προσθέτετε το ζωμό και λίγο αλάτι και σιγοβράζετε για 30 λεπτά.
  • Κατεβάζετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει λίγο και περνάτε τη σούπα από μπλέντερ.
  • Περνάτε τη σούπα από τρυπητό και την ξαναβάζετε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτετε αλατοπίπερο και την ξαναζεσταίνετε.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε το μπέικον και το μαγειρεύετε να γίνει τραγανό.
  • Σερβίρετε την σούπα ζεστή και γαρνίρετε με κομματάκια μπέικον.    http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων