Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει τη Θήβα

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών η δράση εγκληματικής ομάδας Ρομά, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε σωρεία κλοπών, στην περιοχή του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας.


Ταυτοποιήθηκαν συνολικά έξι Ρομά, ηλικίας 46, 33, 22, 20, 16 και 14 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, από τη συνδυαστική αξιολόγηση-αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας, εξαρθρώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 2 Σεπτεμβρίου έως και 12 Δεκεμβρίου 2016, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη κλοπών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση, κατά περίπτωση, ενέχονται συνολικά στις ακόλουθες εγκληματικές πράξεις:
9 κλοπές από σταθμευμένα οχήματα, εκ των οποίων οι έξι από μάντρα αυτοκινήτων που ήταν κοντά στον καταυλισμό των Ρομά και οι υπόλοιπες τρεις περιπτώσεις με αιφνιδιαστικές επιθέσεις σε διερχόμενους οδηγούς
3 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπών από οικίες, καθώς και
2 κλοπές σε βάρος γυναικών, με την μέθοδο της απασχόλησης στις στάσεις λεωφορείων.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, μπαταρίες οχημάτων, 350 λίτρα πετρελαίου κίνησης, καθώς και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων.

Γίνεται μνεία ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας. thivagr.blogspot.gr/

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων