Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΥΡΩΛΑΓΝΟΙ ¨Η ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΕΣ;

Οι ευρωπαϊκοί λαοί διχάζονται ήδη εσωτερικά σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται από τη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη. Έτσι έχουμε τους ευρωλάγνους και τους ευρωσκεπτικιστές.
Ας δούμε όμως τι είναι η σημερινή Ευρώπη:

1) Η ΕΕ και ειδικότερα η Ευρωζώνη είναι μια ένωση κρατών, στην οποία οι ισχυροί παίχτες κερδίζουν και οι αδύναμοι χάνουν.

2) Είναι μια ένωση κρατών η οποία βασίζεται στον εξοντωτικό οικονομικό ανταγωνισμό μεταξύ τους και όχι στην κοινή οικονομική πολιτική και κοινοτική αλληλεγγύη.

3) Εξοντωτικός οικονομικός ανταγωνισμός, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει ως όπλο σ' αυτόν τον ανταγωνισμό, η ελευθερία νομισματικής πολιτικής, αλλά όλοι είμαστε δεμένοι μεταξύ μας, με την αλυσίδα του ευρώ, τη ροή του οποίου καθορίζει η Γερμανία.

4) Ενώ υπάρχει κοινό νόμισμα, τα κράτη εξαρτώνται από τις ιδιωτικές τράπεζες.

5) Ενώ το χρήμα κυκλοφορεί ελεύθερα μεταξύ των κρατών, χωρίς συναλλαγματικούς ελέγχους, όταν όμως οι ιδιωτικές τράπεζες αντιμετωπίζουν πρόβλημα, τις διασώζουν οι αντίστοιχοι λαοί και όχι το σύνολο των κρατών ή εκείνα προς τα οποία οδεύει το χρήμα.

6) Είναι στην ουσία μια κλειστή αγορά όπου, με τη μέθοδο των συγκοινωνούντων δοχείων, τα ανταγωνιστικά κράτη του Βορρά συγκεντρώνουν τον πλούτο του Νότου.

7) Δεν υπάρχει κοινή δημοσιονομική πολιτική, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαφορετικοί φορολογικοί συντελεστές και εργασιακή πολιτική.

8) Τις κεντρικές αποφάσεις δεν τις λαμβάνει ένα δημοκρατικό όργανο, αλλά η γραφειοκρατία των Βρυξελλών, την οποία ελέγχει απόλυτα η Γερμανία.

9) Δεν υπάρχουν κοινά ευρωπαϊκά σύνορα ούτε προστασία της εδαφικής ακεραιότητας κάθε κράτους και ασφάλεια από εξωτερικούς κινδύνους.
10) Πολλά κράτη, ειδικά αυτά του Βορρά, φέρονται εθνικιστικά και ρατσιστικά, τόσο εναντίον των προσφύγων, για τους οποίους είναι τα ίδια υπεύθυνα, όσο και εναντίον των κρατών του Νότου και ειδικά της Ελλάδας.

Μετά από όλα τα πιο πάνω, πολλοί από εμάς τους Έλληνες και να μην θέλαμε, γινόμαστε ευρωσκεπτικιστές. Απορρίπτουμε αυτή την Ευρώπη. http://hassapis-peter.blogspot.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Μεγάλες ποσότητες ντομάτας και πιπεριάς Φλωρίνης εισάγονται τον τελευταίο καιρό από την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα στις λαχαναγορές της χώρας μέσω των Τελωνείων. Αυτές οι ποσότητες από ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης,

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Παπαρδέλες με αυγοτάραχο

Υλικά (για 4 άτομα) 250 γρ. παπαρδέλες (το μεγάλο αυτό ζυμαρικό εξισορροπεί την ένταση από το αυγοτάραχο, ενώ δίνει «σώμα» στη συνταγή) 80 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διπλάσιος έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους αγρότες με την ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με την κατανάλωση

Διπλάσιος ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με τους παραγωγούς να καλούνται να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωσή τους ακόμα και μετά την έκπτωση ενέργειας 30%.   

Έξι εκατομμυρίων ετών τα «ανθρώπινα» ίχνη στην Κρήτη;

Αρχαιότερο κατά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια απ’ ό,τι πιστευόταν μέχρι πρότινος φαίνεται να είναι το πιο παλιό, καταγεγραμμένο ανθρωπόμορφο αποτύπωμα.

Οι Βίκινγκς ανακάλυψαν την Αμερική περίπου 4,5 αιώνες πριν από τον Κολόμβο

Οι Σκανδιναβοί Βίκινγκς είχαν διασχίσει τον Ατλαντικό και είχαν «κατακτήσει» την Αμερική τουλάχιστον από το 1021 μ.Χ., δηλαδή ακριβώς πριν 1.000 χρόνια και περίπου 4,5 αιώνες νωρίτερα από ό,τι την ανακάλυψε ο Κολόμβος.

Τι να κάνετε εάν η γάτα σας νιαουρίζει τη νύχτα

Η γάτα σας νιαουρίζει και σας αφήνει άυπνους όλη τη νύχτα; Πιθανόν κάθε ιδιοκτήτης γάτας το έχει ήδη βιώσει αυτό στο παρελθόν. Τι να κάνουμε αν κάθε βράδυ η γάτα μας δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε;

Τυρί φέτα – Προβληματισμός για τα κρούσματα νοθείας

Μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση βρίσκεται το πλέον εμβληματικό ελληνικό προϊόν, η φέτα. Τα κρούσματα νοθείας που «είδαν το φως της δημοσιότητας» τους τελευταίους μήνες με διακίνηση προϊόντων –

ΗΠΑ – Για πρώτη φορά στον κόσμο γιατροί συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο νεφρό από χοίρο

Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο – για πρώτη φορά στον κόσμο – ένα νεφρό που είχε αναπτυχθεί στο σώμα ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Το όργανο λειτούργησε κανονικά, κάτι που ανοίγει πιθανώς το δρόμο για μια νέα πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση προερχόμενων από ζώα.

Με τη σάτιρα τα βάζει το ΕΣΡ...

Μετά το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», για εκπομπή του 2016 που αφορούσε τον Σόιμπλε το Ραδιοτηλεοπτικό έβαλε στο στόχαστρο την «Ελληνοφρένεια».....