Γαλοπούλα γεμιστή με ρύζι, κιμά και κουκουνάρι

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 1 γαλοπούλα 4 έως 5 κιλά
  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • Τα συκωτάκια της γαλοπούλας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
  • 100 γραμμάρια σταφίδα ξανθή
  • 100 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά
  • αλάτι και πιπέρι     

    Εκτέλεση

  • Για να φτιάξετε γαλοπούλα με γέμιση θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί από μαγαζιά με είδη ραπτικής ένα ειδικό βελόνι και σπάγκο ψιλό, ώστε όταν θα βάλετε μέσα στη γαλοπούλα τη γέμιση να τη δέσετε και τη ράψετε.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα τον κιμά, τα συκωτάκια της γαλοπούλας, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε.
  • Όταν σοταριστούν, χαμηλώνετε τη φωτιά και σβήνετε με κονιάκ. Περιμένετε 2 με 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κονιάκ.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι και το σοτάρετε για μερικά λεπτά ακόμα και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τη σταφίδα μαζί με το κουκουνάρι.
  • Ρίχνετε 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράζει για περίπου 15 λεπτά.
  • Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, ρίχνετε μέσα στη γέμιση τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Στη συνέχεια αφαιρείτε το μείγμα από την κατσαρόλα και το αφήνετε λίγο να κρυώσει. Καθαρίζετε καλά την γαλοπούλα και την πλένετε.
  • Τρίβετε την κοιλιά της γαλοπούλας με λίγο αλεύρι και ξεπλένετε. Αφήνετε τη γαλοπούλα να στραγγίσει καλά.
  • Πασπαλίζετε την κοιλιά της με αλάτι και τρίβετε με την κόκκινη πιπεριά μέσα και έξω τη γαλοπούλα.
  • Γεμίζετε τη γαλοπούλα με τη γέμιση που φτιάξατε και ράβετε το άνοιγμα με το σπάγκο.
  • Με σπάγκο επίσης δένετε τις φτερούγες με το σώμα και τα μπούτια με την ουρά της γαλοπούλας.
  • Περιχύνετε τη γαλοπούλα με ελαιόλαδο και την τοποθετείτε σε ταψί πάνω στη σχάρα. Σκεπάζετε τη γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο.
  • Προσέχετε ανάμεσα στην εξωτερική επιφάνεια της και στο αλουμινόχαρτο να υπάρχει ένα μικρό κενό.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 με 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βάζετε τη γαλοπούλα να ψηθεί σε μέτρια προς χαμηλή ένταση για 4-5 ώρες.
  • Μια ώρα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
  • Για να μην καεί η σάλτσα στο ταψί, εάν χρειάζεται προσθέτετε λίγο νερό. Σερβίρετε με τη γαλοπούλα με τη γέμιση.    http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων