Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Χοιρινό με λιαστή ντομάτα Ιδανικό πιάτο για τις γιορτές

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 8 -10 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τα φυλλαράκια από 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 800 γραμμάρια χοιρινό, κομμένο σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ.
  • 40 ml ελαιόλαδο             

    Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι κατά προτίμηση αντικολλητικό και σοτάρετε τις φέτες από το χοιρινό, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
  • Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι και σβήνετε με το κρασί.
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί στο μισό και να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα.
  • Δοκιμάζετε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και προσθέτετε το δυόσμο.
  • Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.http://www.newsbeast.gr/