Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Σουφλέ με κάστανα Με υπέροχο άρωμα και γεμάτη γεύση

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 φλιτζάνι πουρέ κάστανο
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 4 ασπράδια από μεγάλα αυγά
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μπράντι
  • 4-6 μαρόν γλασέ, κάστανα ζαχαρωμένα (προαιρετικά)            

    Εκτέλεση

  • Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη για πέντε περίπου λεπτά ενώ σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κάστανο, το μπράντι και την κρέμα γάλακτος.
  •  Στη συνέχεια, προσθέτετε τη σοκολάτα και τους κρόκους ανακατεύοντας.
  • Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αναμειγνύετε στο μείγμα με τα κάστανα.
  • Αδειάζετε σε σκεύος του σουφλέ βάζοντας από επάνω τα ζαχαρωμένα κάστανα.
  • Ψήνετε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. http://www.newsbeast.gr