Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Σουφλέ λαχανικών

Υλικά:
-πατάτες
-κολοκυθάκια
-μελιτζάνες
-πιπεριές πράσινες, κόκκινες, κίτρινες
-ντομάτες (προαιρετικά)
-λίγη φέτα

-λίγη μοτσαρέλα (κίτρινη όχι άσπρη) ή οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
-αλάτι - πιπέρι

Για τη σάλτσα:
-φρέσκια ντομάτα ή έτοιμο χυμό
-λίγο λάδι
-1 κρεμύδι
-αλάτι - πιπέρι
-ρίγανη, δύοσμο, βασιλικό και λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Κόβετε σε φέτες όλα τα λαχανικά και τα περνάτε για λίγο από ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι.
Στη συνέχεια τα στρώνετε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πυρέξ με τη σειρά που εσείς θέλετε.
Έπειτα περιχύνεται το πυρέξ με τη σάλτσα ντομάτας που έχετε ήδη βράσει.
Στο τέλος, καλύπτετε το πυρέξ με τα τυριά.
Το βάζετε στο φούρνο στους 180 για περίπου 3 τέταρτα με μία ώρα (σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο αν θέλετε το πρώτο μισάωρο για να μην σας αρπάξει το τυρί)
Λίγα μυστικά ακόμα:
Τα λαχανικά μπορείτε αν θέλετε να τα τηγανίσετε κανονικά - σίγουρα είναι πιο νόστιμα έτσι αλλά εγώ προτιμώ τον παραπάνω τρόπο γιατί είναι πιο υγιεινός.
Αντί για σάλτσα ντομάτας μπορείτε να χρησιμοποιείσετε κρέμα γάλακτος. Την άλλη μέρα από το ψυγείο, νομίζω ότι είναι ακόμα πιο νόστιμο
 Πηγή:sintagespareas.gr