Παραδοσιακή γαλατόπιτα Θεσσαλίας με φύλλο και αλεύρι

Υλικά

1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια
κανέλα
μισό κιλό φύλλο πίτας
βούτυρο για τα φύλλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη για πασπάλισμα
Για την κρέμα
2 κιλά γάλα

αλεύρι όσο πάρει (ή μισό αλεύρι και μισό σιμιγδάλι ψιλό)
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα στη φωτιά.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο.

Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο - λίγο και ανακατεύουμε συνεχώς, μη σβωλιάσει.

Αφού πήξει, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα.

Βουτυρώνουμε το ταψί, στρώνουμε ένα φύλλο και το περιχύνουμε με λίγο βούτυρο.

Στρώνουμε άλλο φύλλο και ρίχνουμε πάνω σε αυτό λίγα καρύδια και λίγη ζάχαρη.

Και πάλι το ίδιο δηλ. φύλλο - καρύδι, ζάχαρη, ώσπου να τελειώσουν τα φύλλα.

Ρίχνουμε έπειτα την κρέμα, προσέχοντας γύρω - γύρω να εξέχουν λίγο τα φύλλα.


Αυτά που εξέχουν, τα τυλίγουμε κάνοντας ένα μικρό ρολάκι.

Επάνω στην κρέμα ρίχνουμε 1 αυγό χτυπημένο, κανέλα και ζάχαρη για να πιάσει κρούστα.

Την ψήνουμε σε φούρνο με θερμοκρασία 200 βαθμών, περίπου μία ώρα. govastileto.gr