Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018

Κοτόπουλο με σάλτσα σοκολάτας.Τολμηρή συνταγή για ένα ιδιαίτερο γεύμα

Υλικά για 4 άτομα

  • 6 φιλέτα κοτόπουλο
  • 100 γραμμάρια πικρή σοκολάτα
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 100 γραμμάρια ρούμι
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές τσίλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 50 γραμμάρια αμύγδαλα
  • 50 γραμμάρια σταφίδες
  • μισό κουταλάκι κύμινο
  • μισό κουταλάκι κάρδαμο
  • μισό κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • σουσάμι             

    Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο και τότε το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το τσίλι, το κακάο, τα μπαχαρικά, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τέλος τη σοκολάτα και το ρούμι.
  • Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το τηγανισμένο κοτόπουλο.
  • Ρίχνουμε το φαγητό μας σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε με ρύζι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. www.newsbeast.gr