Τάρτα με ακτινίδια.Ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο

Υλικά για 6 άτομα

  • 6 ώριμα ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια ανθότυρο
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 125 ml γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 6 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
  • 2 κρόκοι αυγών επιπλέον
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 150 γραμμάρια αλεύρι                   

    Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με άνω και κάτω αντίσταση. Χωρίζετε τους κρόκους των 6 αυγών από τα ασπράδια.
  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τους κρόκους με το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  • Κοσκινίζετε και προσθέτετε λίγο - λίγο το αλεύρι και ανακατεύετε προσεκτικά με μία τρυπητή κουτάλα.
  • Χτυπάτε επίσης τα ασπράδια και τα προσθέτετε.
  • Ρίχνετε τη ζύμη σε μία φόρμα, στην οποία έχετε προηγουμένως στρώσει αντικολλητικό χαρτί και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  • Μαλακώνετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Αναμιγνύετε τους υπόλοιπους 2 κρόκους, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, τη ζάχαρη και το γάλα σε μπεν μαρί μέχρι να δημιουργηθεί σφιχτή κρέμα.
  • Διαλύετε στην κρέμα τη ζελατίνα. Αφήνετε την κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος. Αναμιγνύετε το ανθότυρο με τη σφιχτή κρέμα και προσθέτετε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος.
  • Απλώνετε την κρέμα στην αφράτη ζύμη και γαρνίρετε με τα ακτινίδια κομμένα σε φέτες. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή σιρόπι της επιλογής σας και σερβίρετε.   www.newsbeast.gr