28 Φεβρουαρίου 2018

Νέο κύμα κακοκαιρίας...

Βροχές, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, στην ηπειρωτική χώρα με εξαίρεση τη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο, καθώς...

και στο Αιγαίο, όπου αναμένονται και καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε κάποια ημιορεινά της βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς, με εξαίρεση τη δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -11 έως 4, στα κεντρικά από 1 έως 11, στα νότια από 4 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 11, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από 6 έως 12, στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου από 9 έως 18 και στην Κρήτη από 11 έως 22.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 Μποφόρ, σταδιακά όμως και έως το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ.

Στην Αττική νεφώσεις με βροχές και μικρή πιθανότητα για καταιγίδα, όμως από το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ, σταδιακά όμως και έως το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 και τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχόπτωση και χιονόπτωση στα ορεινά του νομού, όμως πριν από το ξημέρωμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς...