Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

Κοτόπουλο με πιπεριές

Υλικά για 4 άτομα

  • 3 μέρη στήθος κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξηρό
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 2 κούπες τσαγιού ρύζι basmati
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι                

    Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι ίσα να καλυφθεί η επιφάνεια του.
  • Κόβουμε σε μικρά κομματάκια (μπουκίτσες) τα στήθη από το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα μπλέντερ λιώνουμε το κρεμμύδι. Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρώς και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  • Μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε και τις πιπεριές. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
  • Αφήνουμε να τσιγαριστούν για περίπου 15 λεπτά. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να ανακατευτούν οι γεύσεις.
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Περιχύνουμε το μείγμα του τηγανιού στο ρύζι.   www.newsbeast.gr