22 Φεβρουαρίου 2018

Πώς να αντιμετωπίσεις το στρες

Οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν τεχνικές για την αντιμετώπιση της αντίδραση στο στρες. Ο Δρ. Herbert Benson, ομότιμος διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχοσωματικής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης,
έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της καριέρας του στο πώς οι άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπίσουν την αντίδραση στο στρες, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό προσεγγίσεων που προκαλούν την αντίδραση χαλάρωσης.
Αυτές περιλαμβάνουν βαθιές κοιλιακές αναπνοές, εστίαση σε μια χαλαρωτική λέξη (όπως η ειρήνη και η ηρεμία), απεικόνιση ήρεμων σκηνών, επαναλαμβανόμενη προσευχή, γιόγκα και τάι τσι.


Άσκηση
Οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιούν και την άσκηση για να καταπνίξουν συσσώρευση το στρες. Η απλή άσκηση, όπως το περπάτημα, όχι μόνο βαθαίνει την αναπνοή αλλά βοηθά στην ανακούφιση από την ένταση των μυών.

Θεραπείες όπως η γιόγκα και το τάι τσι συνδυάζουν κινήσεις με βαθιές αναπνοές και ψυχική εστίαση, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ηρεμία.


Κοινωνικός Περίγυρος
Η κοινωνική στήριξη σε έμπιστους, φίλους, γνωστούς, συναδέλφους, συγγενείς, συζύγους και συντρόφους ενισχύει την ημερία μας και μπορεί να αυξήσει τη μακροζωία.

Δεν είναι σαφής ο λόγος, αλλά η ρυθμιστική θεωρία υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που απολαμβάνουν στενές σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους τους λαμβάνουν συναισθηματική υποστήριξη που βοηθά έμμεσα σε στιγμές άγχους και κρίσης. govastileto.gr