Πένες με γαρίδες και βότκα

Υλικά για 4 άτομα

  • 800 γραμμάρια ντομάτες λιωμένες
  • μισό κιλό γαρίδες
  • 350 γραμμάρια ζυμαρικά
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι βότκα
  • 6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι          

    Εκτέλεση

  • Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Εντωμεταξύ λιώνετε το βούτυρο σε και κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι.
  • Σοτάρετε ελαφρά για 5 έως 7 λεπτά.  Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις ντομάτες, τη βότκα, την κρέμα και το ξύσμα λεμονιού.
  • Ανακατεύετε, αυξάνετε τη θερμότητα και αφήνετε να σιγοβράσει. Στη συνέχεια μόλις βράσει η σάλτσα προσθέτετε τι γαρίδες και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά.
  •  Στα μισά του χρόνου ρίχνετε και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε.www.newsbeast.gr