Σούπερ αρωματικά τρουφάκια μανταρίνι.Από τα πιο ελαφριά γλυκά που μπορούμε να φάμε

Προετοιμασία 30΄ Αναμονή 1 ημέρα και 3 ώρες Ψήσιμο 13΄ Μαγείρεμα 9΄ Κόστος 4,50 €   
Φλούδες από 10 μανταρίνια χιώτικα (ακέρωτα)
200 γρ. λευκά αμύγδαλα
1 σφηνάκι κονιάκ (μπράντι)
150 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική

Διαδικασία

Βάζουμε τις φλούδες των μανταρινιών σε μπόλικο νερό για 24 ώρες, αλλάζοντας το νερό τους 3 φορές, ώστε να ξεπικρίσουν. Την επομένη, ρίχνουμε άφθονο νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό, ρίχνουμε μέσα τις ξεπικρισμένες φλούδες και τις αφήνουμε να βράσουν για 2΄. Τις αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε εκεί για 1 ώρα να στραγγίξουν εντελώς. Τις πιέζουμε και με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσουμε όσο περισσότερα υγρά γίνεται.
Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C και ψήνουμε τα αμύγδαλα για 13΄. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Καλό είναι να επιμείνουμε αρκετά και να κόψουμε τα αμύγδαλα όσο γίνεται περισσότερο για να μην κρατάνε στο δόντι. Αδειάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ.
Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τις φλούδες μανταρινιού ώστε να γίνουν πούλπα. Τη μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς για 5΄ σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν όσο γίνεται τα υγρά της. Προσθέτουμε το κονιάκ και τη ζάχαρη, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στο τέλος, ρίχνουμε και τα αμύγδαλα. Δοκιμάζουμε να δούμε αν θέλουμε επιπλέον ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες. Πλάθουμε σε τρουφάκια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Tip

Μια ωραία ιδέα είναι να βουτήξουμε μισά (ή αν θέλουμε όλα) από τα τρουφάκια σε λιωμένη κουβερτούρα.          www.tovima.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων