Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Περιοδεία Τουλουμάκου στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων

Τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας με επικεφαλής τον Αντώνη Τουλουμάκο, υποψήφιο Δήμαρχο Θήβας, επισκέφθηκε τις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων και συζήτησε με τους εργαζόμενους.
Σε όλες τις συναντήσεις επισημάνθηκε καταρχήν η σοβαρή μείωση του προσωπικού τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.


 Τα όποια κενά «μπαλώνονται» με το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Η σκόπιμη απαξίωση και των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων, που εφαρμόζεται κατά γράμμα από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις, στοχεύει αντικειμενικά στο να περάσουν τμήματα υπηρεσιών σε εργολάβους, με αντάλλαγμα τα λεγόμενα ανταποδοτικά τέλη. Ήδη, στο 30% των Δήμων πανελλαδικά η καθαριότητα έχει περάσει σε εργολάβους.

Μεταξύ άλλων σημειώθηκε η επίσης απαράδεκτη έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, αφού από το 2012 μέχρι και σήμερα αυτά χορηγήθηκαν στο Δήμο Θηβαίων μόνο μία φορά, το 2016 – και όχι ολοκληρωμένα, ενώ θα έπρεπε να χορηγούνται κάθε χρόνο.

Με απλά λόγια, οι τεχνίτες του Δήμου, οι κηπουροί και το προσωπικό της καθαριότητας δουλεύουν χωρίς να τους χορηγούνται γάντια, παπούτσια, αδιάβροχα και μια σειρά άλλα απαραίτητα είδη προστασίας.

Τέλος, συνεχίζεται μέχρι σήμερα το ψαλίδισμα των αποδοχών του προσωπικού, αφού επίκειται άμεσα είτε το πλήρες κόψιμο του επιδόματος επικινδυνότητας για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, είτε η μείωση κι ενσωμάτωσή του στο μισθό.

Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, που εφαρμόζουν κατά γράμμα οι κυβερνήσεις και η πλειοψηφία των Δήμων πανελλαδικά, οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέδειξαν την ανάγκη να ενισχυθεί ο συλλογικός αγώνας όλων των εργαζομένων για την ανάκτηση των απωλειών της κρίσης και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Φωτίστηκαν παραδείγματα των Δημοτικών Αρχών όπου πλειοψηφεί η Λαϊκή Συσπείρωση, οι οποίες αγωνίζονται στο πλευρό των εργαζομένων, αποσπώντας σημαντικές κατακτήσεις για τους ίδιους και για τα λαϊκά στρώματα της περιοχής τους.

Τονίστηκε ότι για τη Λαϊκή Συσπείρωση το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού, που συνδέεται άρρηκτα με την ποιότητα των υπηρεσιών του Δήμου, είναι πρώτης προτεραιότητας. Αυτό, όπως και μια σειρά άλλα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων συνολικά, πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου σε όλες τις επικείμενες εκλογές.

Τέθηκαν τα δίκαια αιτήματα για:
Άμεσες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού και την επάνοδο των κατηργημένων οργανικών θέσεων.
Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ανάκτηση όλων των μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων, επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού.
Πλήρη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

SOCIAL MEDIA POSTS

Αναλαμβανω την Διαχειριση Social Media εταιρειων και μικρων επιχειρησεων.
I UNDERTAKE THE MANAGEMENT OF SOCIAL MEDIA OF COMPANIES AND SMALL BUSINESSES.


EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τη Μέρκελ με τη βοήθεια της Δανίας, σύμφωνα με έκθεση

Οι μυστικές υπηρεσίες της Δανίας βοήθησαν τις ΗΠΑ να κατασκοπεύσει Ευρωπαίους πολιτικούς, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την περίοδο από το 2021 μέχρι το 2014, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (FE) της Δανίας συνεργάστηκε με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για τη συλλογή πληροφοριών, σύμφωνα με έκθεση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα Danmark

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Νέες αντικειμενικές αξίες Ανατροπές στην κτηματαγορά και τους φόρους ακινήτων

«Φωτιά» στον χάρτη της κτηματαγοράς αναμένεται να βάλουν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Τα αποκαλυπτήρια των νέων τιμών που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε 13.808 περιοχές σε όλη τη χώρα θα γίνουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να προαναγγέλλει αυξήσεις στις αντικειμενικές ακόμη και κατά 40%. Οι νέες τιμές θα δημοσιοποιηθούν τώρα αλλά θα ενεργοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2022 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ,

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Μαΐου για τα ζώδια ανά δεκαήμερα

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Με τον Ερμή και την Αφροδίτη να μετακινούνται στους Διδύμους στις 4/5 και 9/5 αντίστοιχα έχεις την ευκαιρία να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου και να προωθήσεις σημαντικές συμφωνίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το εμπόριο και οι συναλλαγές σε ευνοεί καθώς σου δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσεις σε συμφωνίες που θα είναι ιδιαίτερα θετικές για εσένα.

Εργασιακά: Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και συνδικάτων με φόντο το νέο νομοσχέδιο

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο με τα συνδικάτα να ετοιμάζουν την πρώτη μεγάλη αναμέτρηση με την κυβέρνηση την Πέμπτη 3 Ιούνη. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις απεργίες, αλλαγές που όπως είπε θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Ακινητα Χάος στις μεταβιβάσεις ακινήτων από τους δασικούς χάρτες

Πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις έχει λάβει η ανάρτηση των δασικών χαρτών για το φρένο που θέτει στις μεταβιβάσεις ακινήτων, με αιχμή τα δυσεπίλυτα ζητήματα που αφορούν κυρίως το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τις εκχερσωμένες εκτάσεις και στους δασωμένους αγρούς. Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας πολιτών,

BBC: «Η αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας»

«Η αλλαγή των συνόρων σημαίνει το άνοιγμα του κουτιού της Πανδώρας» στα Βαλκάνια, λέει ο Βαλεντίν Ινζκο, Υπατος Εκπρόσωπος για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το καθήκον του οποίου είναι η διατήρηση της ειρήνης βάσει της Συμφωνίας του Ντέιτον. «Μυστήρια σχέδια» «Πρόκειται για τη συμφωνία που καθόρισε τη λήξη του πολέμου το 1995,

Ανάδρομος Ερμής σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα – Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ Θα βρεθείτε στο μέσω καταιγισμού πληροφοριών σχετικών με μυστικά αλλά και υπόγειες συμπεριφορές ατόμων που, ως ώρας, θεωρούσατε φιλικά προσκείμενα σε εσάς. Μην επιτρέψετε σε κανένα με την συμπεριφορά του να αναμοχλεύσει δικά σας εσωτερικά τραύματα του παρελθόντος, αντιθέτως κινηθείτε αναλόγως και προστατέψτε τον εαυτό σας.