Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Περιοδεία Τουλουμάκου στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων

Τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας με επικεφαλής τον Αντώνη Τουλουμάκο, υποψήφιο Δήμαρχο Θήβας, επισκέφθηκε τις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων και συζήτησε με τους εργαζόμενους.
Σε όλες τις συναντήσεις επισημάνθηκε καταρχήν η σοβαρή μείωση του προσωπικού τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.


 Τα όποια κενά «μπαλώνονται» με το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Η σκόπιμη απαξίωση και των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων, που εφαρμόζεται κατά γράμμα από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις, στοχεύει αντικειμενικά στο να περάσουν τμήματα υπηρεσιών σε εργολάβους, με αντάλλαγμα τα λεγόμενα ανταποδοτικά τέλη. Ήδη, στο 30% των Δήμων πανελλαδικά η καθαριότητα έχει περάσει σε εργολάβους.

Μεταξύ άλλων σημειώθηκε η επίσης απαράδεκτη έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, αφού από το 2012 μέχρι και σήμερα αυτά χορηγήθηκαν στο Δήμο Θηβαίων μόνο μία φορά, το 2016 – και όχι ολοκληρωμένα, ενώ θα έπρεπε να χορηγούνται κάθε χρόνο.

Με απλά λόγια, οι τεχνίτες του Δήμου, οι κηπουροί και το προσωπικό της καθαριότητας δουλεύουν χωρίς να τους χορηγούνται γάντια, παπούτσια, αδιάβροχα και μια σειρά άλλα απαραίτητα είδη προστασίας.

Τέλος, συνεχίζεται μέχρι σήμερα το ψαλίδισμα των αποδοχών του προσωπικού, αφού επίκειται άμεσα είτε το πλήρες κόψιμο του επιδόματος επικινδυνότητας για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, είτε η μείωση κι ενσωμάτωσή του στο μισθό.

Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, που εφαρμόζουν κατά γράμμα οι κυβερνήσεις και η πλειοψηφία των Δήμων πανελλαδικά, οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέδειξαν την ανάγκη να ενισχυθεί ο συλλογικός αγώνας όλων των εργαζομένων για την ανάκτηση των απωλειών της κρίσης και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Φωτίστηκαν παραδείγματα των Δημοτικών Αρχών όπου πλειοψηφεί η Λαϊκή Συσπείρωση, οι οποίες αγωνίζονται στο πλευρό των εργαζομένων, αποσπώντας σημαντικές κατακτήσεις για τους ίδιους και για τα λαϊκά στρώματα της περιοχής τους.

Τονίστηκε ότι για τη Λαϊκή Συσπείρωση το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού, που συνδέεται άρρηκτα με την ποιότητα των υπηρεσιών του Δήμου, είναι πρώτης προτεραιότητας. Αυτό, όπως και μια σειρά άλλα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων συνολικά, πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου σε όλες τις επικείμενες εκλογές.

Τέθηκαν τα δίκαια αιτήματα για:
Άμεσες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού και την επάνοδο των κατηργημένων οργανικών θέσεων.
Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ανάκτηση όλων των μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων, επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού.
Πλήρη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νέα προσφυγή των Δανών στην Ε.Ε. βλέπει… τρύπες, εισαγόμενο γάλα για φέτα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Δανοί αμφισβητούν το νομικό καθεστώς της Φέτας στην Ε.Ε., ωστόσο για πρώτη φορά, θέτουν επ’ αμφιβόλω την τήρηση των κανόνων παρασκευής της Φέτας από την Ελλάδα. Εικάζεται μάλιστα ότι αυτή τη φορά γίνεται επίκληση στοιχείων βάσει των οποίων η ετήσια εγχώρια παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος δεν επαρκεί

Ευρωβαρόμετρο: Το 53% των Ελλήνων εξακολουθεί να μην εμπιστεύεται τις κυβερνήσεις.

Συντριπτική είναι η πλειοψηφία Ελλήνων και ευρωπαίων που στηρίζουν την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παρέχει πόρους μόνο στα κράτη - μέλη που σέβονται το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές αρχές της. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, που δημοσιεύτηκε σήμερα, 9 στους 10 Έλληνες  και 4 στους 5 Ευρωπαίους,

Χειροποίητα κρητικά παξιμάδια

Προετοιμασία 40′, Αναμονή 3 ώρες και 10′, Ψήσιμο 3-4 ώρες ΥΛΙΚΑ (για περίπου 24 ντάκους) 2 φακελάκια ξερή μαγιά (16 γρ.) 1½ λίτρο νερό, σε θερμοκρασία δωματίου 2 κ.σ. μέλι

«Ίσως και πάνω απο 40% η ανεργία στην Β. Ελλάδα» λένε εκπρόσωποι εργαζομένων

Στα επίπεδα ανεργίας, στις εργασιακές συνθήκες μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού και σε τοπικά προβλήματα με επιπτώσεις στην απασχόληση αναφέρθηκαν εκπρόσωποι των εργατικών κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, σε συνέντευξη τύπου, ενόψει της διοργάνωσης της φετινής ΔΕΘ.

Χορτοτυροπιτάκια στο τηγάνι

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 16 πιτάκια) Για τη γέμιση ½ φλ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κιλό άγρια χόρτα, χοντροκομμένα 1 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος (1 φλ.)

Προσωπικός Αριθμός (ΠΑ) θα αντικαταστήσει, μεταξύ άλλων, τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ και θα λειτουργεί σαν «διαβατήριο» για όλες τις συναλλαγές...

Μια μικρή «επανάσταση» στην καθημερινότητα των πολιτών αναμένεται να φέρει στις αρχές του νέου χρόνου ο μοναδικός Προσωπικός Αριθμός (ΠΑ) ταυτοποίησής τους, που θα τυπωθεί και στις καινούργιες ταυτότητες και θα χρησιμοποιείται παντού. Ο ΠΑ θα αντικαταστήσει, μεταξύ άλλων, τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ και θα αποδίδεται σε κάθε

Άδειες δεξαμενές και ακαρπία δείχνουν τα 4,50 ευρώ σε φρέσκα αγουρέλαια

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για μείωση της παραγωγής ελαιολάδου   σε επίπεδα έως και 50% κάτω από τους 270.000 τόνους που παρήχθησαν το 2020. Εφόσον τα σενάρια επιβεβαιώσουν τα νούμερα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα ενόψει της νέας παραγωγής, η αγορά βάσει και του θεμελιώδους νόμου της προσφοράς και της ζήτησης,

Μελέτη – Ο κοροναϊός έφερε πτώση των γεννήσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Πτώση των γεννήσεων επέφερε σε Ευρώπη (ιδίως στη Νότια) και σε ΗΠΑ η πανδημία Covid-19, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, που επιβεβαιώνει ανάλογα ευρήματα προηγούμενων ερευνών. Έτσι, πέρα από την αύξηση των θανάτων (4,5 εκατομμύρια παγκοσμίως μέχρι σήμερα), ο κορονοϊός έπληξε τη δημογραφική δυναμική των πληθυσμών και από την πλευρά των γεννήσεων.

Τραχανόσουπα

Υλικά Μία κούπα ξινό τραχανά Μία κούπα φρέσκο γάλα πλήρες Μία κουταλιά βούτυρο Δύο λίτρα νερό Αλάτι Πιπέρι     

Συστράτευση μικρών ελαιοπαραγωγών για την αύξηση τιμών.

Ζητούμενο γίνεται η αντιπροσώπευση του παραδοσιακού ελαιώνα στην αλυσίδα αξίας και η διεκδίκηση καλύτερων τιμών αλλά και μιας περίοπτης θέσης στα ράφια των σούπερ μάρκετ, όσο παράλληλα οι ίδιοι οι παραγωγοί αναλαμβάνουν επικουρικά τον ρόλο του ελεγκτή, επιτηρώντας την πιάτσα για τυχόν φαινόμενα απάτης.